JO10-3: Tegendoelpunt zonder eigen goal

HBC JO10-3 – Pancratius JO10-6: 10-4

Overal waar “te” voor staat, is niet goed. China bijvoorbeeld, kampt al jaren met ernstige overbevolking. Daarom heeft moeder natuur daarvoor een figuurlijk stokje gestoken. Dus niet zo’n stokje waar de Chinezen mee eten. Nee, we praten over een uiterst lelijk nieuw virus: het Corona-virus dat zich razendsnel als een olievlek uitbreid.

Veel erger dan het onschuldige iPad en Netflix-virus waar onze kinderen aan lijden. Het Corona-virus komt niet van zomers Mexicaans bier, maar mogelijk van een gigantische markt in miljoenenstad Wuhan waar op elkaar gepropte, levende dieren werden verhandeld. Het virus is onlangs overgesprongen naar de mens. Wuhan is een spookstad geworden, geen OV, geen mensen meer op straat uit angst voor besmetting. Iedereen binnen in huis met een mondkapje voor. Niemand weet waar dit heen gaat. Inmiddels zijn er ook drie besmettingen in Frankrijk bevestigd. Natuurlijk geheel geen paniek bij ons in Heemstede, want er werd zaterdag gelukkig weer lekker gevoetbald.

Met te veel is niet goed, maar met te weinig ook niet. Pancratius was slechts met 5 man afgereisd naar ons prachtige sportpark. Drie zieken. Ik vroeg de coach van Pancratius of het Corona-virus ook in Badhoevedorp was uitgebroken. We moesten er hard om lachen. We schudden elkaar vriendelijk de hand en zochten een praktische oplossing om toch lekker te spelen op deze gure zaterdagochtend.

We besloten elk kwart van de wedstrijd 2 spelertjes van ons te laten meespelen met de tegenstander. Op die manier konden we zonder wissels 7 tegen 7 spelen. Zo gezegd, zo gedaan. Win-win zou je zeggen, maar toch zou er deze morgen maar één team winnen. Dat werd wederom ons sterrenensemble.

Uiterst sportief en zonder één vertogen woord pakten achtereenvolgens Jenoah en Cruz, daarna Vico en Mick, vervolgens Koen en Adam en uiteindelijk Lars en James de handschoen op om samen met Pancratius de strijd aan te gaan met het eigen team. Ik ben trots op de jongens dat we dit zo sportief hebben kunnen doen.

Grappig om te zien hoe iedereen steeds moest wennen in het andere team. De bal afpakken van “je eigen team” voelt toch erg tegennatuurlijk blijkbaar. Jenoah was daar na nog geen drie minuten wel overheen en scoorde de 0-1. Voor de goede orde: een tegendoelpunt dus zonder eigen goal te maken. 😊 Rara, hoe kan dat? De trainer van Pancratius grapte met een glimlach dat hij onze spelers die met zijn team meededen “een piekie” per doelpunt had toegezegd.

Koen speelde als vanouds en bracht de boel in evenwicht. Een strakke schuiver op voorbereidend werk van Adam was onhoudbaar. Adam zelf maakte de vooraf veel besproken tweede van de dag. Die goal betekende namelijk ook meteen de 100-ste van het seizoen. Hulde!

Kort daarop waren het weer onze doelpuntkanonnen Koen en Jenoah die ons ruim op voorsprong zetten. De ene goal was mooier dan de andere vandaag. Lullige intikkers waren er niet bij. Jenoah bijvoorbeeld schoot een corner binnen in de verre kruising. Zo een dag was het. Het publiek werd getrakteerd. Mick had er vandaag extra veel zin in. Hij was overal op het veld te vinden en speelde een sublieme wedstrijd.

Lars keepte het derde kwart en behoedde met een paar prachtige reddingen ons ervoor dat Pancratius dichterbij kwam. Cruz was in ook vorm en scoorde vandaag twee maal waarvan eentje vanaf eigen helft. Een hard hoog schot belandde in het doel tot ieders verbazing langs de lijn. James scoorde bijna met eveneens met een keihard schot van ver, maar de bal ging rakelings naast via de paal. Vervolgens liet aanvoerder Gijs van zich horen. Gijs slalomde als een volleerde skier continu door de verdediging van Pancratius. Met zijn linkerwreef werkte hij twee keer achter elkaar prachtig af. Half hoog vlogen de ballen strak in het doel.

De laatste van de dag was ook een beauty. Koen liep een corner het veld in en speelde slim af toen hij een verdediger op zich af zag komen. Adam ontving de bal, kapte kort en knalde diagonaal magnifiek binnen. Een kroon op zijn werk en zijn tweede van de dag.

Eindstand 10-4. Of 11-3 als je de eerste tegengoal van Jenoah bij ons telt. Bij tien stopten we ermee, want te veel is niet goed. Overdaad schaadt! 😊 Ik stop nu ook met dit verslag, anders wordt het te lang. Ook is van mijn laptop de Chinese batterij leeg. Tijd voor een ijskoude Corona.

Tot volgende week!

Arjen Lindeman