HBC verliest oefenduel van Ajax

In deze oefenwedstrijd tegen HBC 1 (van trainer en ex-Ajax zaterdag 1 speler Jasper Ketting) kwam Ajax, met veel spelers in de opstelling die minder volledige wedstrijden in de benen hebben, al snel op voorsprong toen Illias Boudouni de diepte in werd gestuurd en al na 5 minuten de 1-0 aantekende.

Bijna was het daarna weer raak, maar nu schoot de spits de bal uit een vrije trap naast. HBC vocht zich terug in het duel en kwam na ruim een kwartier spelen op gelijke hoogte toen een speler volledig vrij kon inschieten (1-1).

HBC VoetbalNa een half uur spelen was het bijna 1-2 toen een speler van HBC de bal in het strafschopgebied in de voeten werd gespeeld, maar de kans werd over het doel geschoten. In deze fase was de tweedeklasser minimaal gelijkwaardig en kreeg zelfs de grootste kansen op meer.

In de tweede helft duurde het een kwartier voordat Ajax weer tot scoren kwam. De ingevallen Ricardo Fransberg schoot beheerst de 2-1 in. Twintig minuten voor tijd had Moiz da Silva de 3-1 op de schoen maar hij raakte de paal. Even later was het wel zover toen Illias Boudouni met een fraai steekpasje Ricardo Fransberg bediende voor de 3-1.

Vlak voor tijd werd het 4-1. Eerst had Mitchel Bormann de kans, maar toen hij de bal gaf op Illias Boudouni was het alsnog raak. Hierna was de doelpuntenmaker aangever en maakte Timo van Roemsburg nog de 5-1. Inmiddels was het beste er bij HBC wel vanaf en freewheelde Ajax eenvoudig naar een ruime oefenzege tegen een prima tegenstander.

Bron: www.ajaxamateurs.nl
Tekst en foto’s: Rob van Vliet

HBC Voetbal