Zaalvoetbal met 300 jeugdleden

Na die rustige kerstdagen heerlijk voetballen. Van die bank af en rennen maar in de sportzaal van Groenendaal SportPlaza. Al vierhonderd jaar de uitlaatklep voor de Heemsteedse jeugd of is het veertig jaar? In de tijd van Adriaan Pauw werd er niet gevoetbald, Adriaan had zijn wapencollectie, die hij bewaarde in het Oude Slot.

Volgens een opgave uit 1796 waren ze toen nog aanwezig in het Oude Slot: 75 verschillende geweren, 60 lange pieken, 26 degens, 30 hellebaarden, 8 kanonnen en nog allerlei losse wapens.

Driehonderd kinderen hadden genoeg aan een balletje nummer vier. En maar hollen na al dat eten en snoepen. Het gaat nu om de oliebollen. Maar ook voor de Fair Play bokaal van Adriaan Pauw. In leeftijdsgroepen werd er in de grote sportzaal gevoetbald, de teams hadden heel bekende namen. Willem II won al vroeg op de vrijdagochtend de eerste poule, Jan Zwarter reikte de medailles uit. Kel Koenen had al uitgelegd wat er bij zo’n organisatie allemaal komt kijken.

Heel veel publiek dat koffie wil en verder alleen kijken en kletsen. Typisch HBC waar gezelligheid hoog op het scorebord staat. Net als Adriaan Pauw die ook graag scoorde, maar dan met een geweer. Hij staat dit jaar in de belangstelling van heel Heemstede en Bennebroek met veel evenementen die alle betrokkenen, voetballers en hun familie vast meekregen van de Ambassadeur van Adriaan Pauw, Jaap Verschoor van de Historische Vereniging Heemstede Bennebroek, die onvermoeibaar de boodschap 2020 Adriaan Pauwjaar uitdraagt.

Ton van den Brink

Bron: De Heemsteder

HBC Voetbal