Zaterdag G1: De ambitie…

HBC G1 – HFC G1: 8-3

Aan het begin van de competitie wordt door journalisten vaak gevraagd wat de verwachtte klassering gaat worden. De antwoorden verraden de ambitie van de vereniging en de trainer. HBC Zaterdag G1 begint aan de nieuwe competitie, dus deze vraag is hier ook relevant. Als de trainer in de kleedkamer hardop zegt dat HBC G1 kan en moet gaan voor het kampioenschap wordt het even stil. Uiteindelijk is de voltallige selectie het er mee eens. Het begint met wedstrijden winnen en de eerste tegenstander is goede buur HFC G1.

De basisopstelling van vandaag gaat goed van start. HFC wordt direct onder druk gezet. Aanval op aanval volgt, nog even zonder doelpunten. De kwaliteiten van spits ARJEN zijn natuurlijk bekend bij de tegenstander, dus die wordt maar weinig ruimte gegund. Na een kwartiertje weet hij toch te ontsnappen en knap af te ronden. HBC gaat lekker door en verdubbelt de score nog voor rust. HFC zoekt echter ook waar het kan de aanval en zo wordt het, zoals gebruikelijk weer een leuke wedstrijd.

Dat de 2-0 voorsprong vorige keer nog werd omgebogen tot een verlies van 2-7 geeft even een déjà vu-momentje. De ambitie van nu was echter dusdanig dat het dit keer niet zou gebeuren. HBC kwam goed uit de kleedkamer en het duurde ook niet lang voor het 3e doelpunt genoteerd kon worden.

Het spel bleef aardig op en neer gaan en ARJEN, MARTIJN, JOHAN en JEROEN voerden het totaal aantal doelpunten op tot 8. De aanvallende ambities leidden er wel toe dat HFC wat meer ruimte kreeg en zo ook drie keer het net wist te vinden. Het was het enige minpuntje van de wedstrijd die verder recht deed aan de nieuwe ambitie. Nog 9 wedstrijden te gaan…

Leo Holdorp