Zondag 1: Standhouden met 10 man…

DCG 1 – HBC Zondag 1: 1-1

Vandaag de moeilijke uitwedstrijd tegen DCG bij de herstart van de competitie in West 2B. In de eerste helft een paar opvallende momenten. Nadat het spel over en weer ging, werd DCG in de twintigste minuut gevaarlijk.

Een lange bal naar voren leek door Bram onschadelijk te worden gemaakt, maar dit mislukte. De spits van DCG kreeg de kans om te scoren, maar hij wachtte te lang en werd door Menno gehinderd. Tot onze stomme verbazing
zag de scheidsrechter er een overtreding in en gaf Menno – die de spits niet raakte – een rode kaart.

Ondanks het ondertal bleef HBC aanvallend voetbal spelen. Een prima schot van Sven werd door de keper tegengehouden en een goal van Steve werd ten onrechte afgekeurd wegens buitenspel. In de 62e minuut krijgt Wouter een kans na een vrije trap van Jeroen, maar helaas schiet hij over. In de 67e minuut krijgt HBC een penalty, maar helaas lukt het Luke niet om deze kans te verzilveren.

In de tegenaanval weet DCG wel te scoren als de spits de uit zijn doel gekomen Bram weet te passeren. Vlak hierna weet Mark uit een corner van Jeroen koppend te scoren en de stand op 1-1 te brengen.

Het verdient een compliment dat het team – ondanks het ondertal – zo goed stand heeft gehouden. Mannen, veel succes zondag tegen Kampong!

Rob Roomeijer

Lees ook dit verhaal:

DCG moet genoegen nemen met punt tegen tiental HBC