De meestervoorspeller…

HBC JO10-3 – HBC JO10-4: 7-5

Ik ben een meestervoorspeller. Vorig jaar kondigde ik maanden vooraf al aan dat we het Songfestival zouden gaan winnen. Dat gebeurde ook. Ik waarschuwde weken geleden al voor het Coronavirus en kijk waar we nu staan. Ik geef u op een briefje dat we dit jaar Europees kampioen voetbal gaan worden. Voor de tweede maal in onze geschiedenis na 1988. Het wordt ook wel tijd. Ik was toen 12…

Drie weken geleden speelden we een heerlijke onderlinge pot tegen JO10-4. We wonnen die wedstrijd ternauwernood. Leider Rogier wilde graag een revanche omdat we nog volop in de krokusstop zitten. “Kunnen de boys toch lekker ballen,” zei hij. Natuurlijk sloegen we die uitnodiging niet in de wind. Ik waarschuwde Rogier wel vooraf voor een tweede nederlaag. Hij sloeg nog geen acht op mijn voorspellende gave.

De heerlijke starttijd van twaalf uur kregen we toegewezen. Lekker uitslapen. Bijna kwamen we alsnog te laat. “We moeten gaan, zit je nog steeds op je iPad?” vroeg ik. Waarop Cruz gevat antwoordde dat hij niet op zijn Ipad zat, maar dat hij die in zijn hand had. Hard lachend stapten we in de auto op weg naar HBC.

De eerste minuten had het sterrenensemble van JO10-3 het beste van het spel. Dat kwam ook door de harde wind die wij in de rug hadden. Sep uit team 2 viel bij ons in, omdat Jenoah een beetje ziekjes was. Sep deed dat niet onverdienstelijk. We kwamen terecht al snel op voorsprong door een mooie treffer van Vico die vandaag geen zin had om te keepen. Scoren wilde hij klaarblijkelijk wel. Dit was zijn vijfde van het seizoen. Een keurige score omdat hij vaak als keeper in de weer is.

Enkele minuten later maakten we via Lars onze tweede. Lars had geen last van de afwezigheid van skiënde JP en zou uiteindelijk zelfs drie goals op zijn naam schrijven. Absoluut the Man of the Match. De boys van JO10-4 lieten ziet niet als makke lammetjes naar de slachtbank brengen. Ondanks de tegenwind scoorden ook zij in het eerste kwart twee maal.

Het tweede kwart werd JO10-4 beter en beter. Toch scoorden wij via een lange bal van Mick die Lars in stelling bracht. Met deze magere voorsprong ging we richting de limonade (3-2).

De tweede helft speelden we wat gretiger. Dat was ook nodig om onder de wind uit te voetballen. Adam combineerde over rechts met James die zijn turbo aanzette langs de lijn en iedereen het nakijken gaf. Een prachtige goal was het resultaat van zijn bizarre versnelling. James schoot bijna vanaf de achterlijn de bal hard binnen. De mooiste goal van de dag! (4-2).

Vlak voor het einde van het derde kwart nam Koen snel een corner op Cruz. Cruz hield zijn beheersing en schoof de bal in de verre hoek buiten bereik van de keeper. Lionel van JO10-4 was het beu en scoorde om de aansluiting te houden. Ook Nout van JO10-4 maakte een mooie treffer. Hierdoor bleef het ongemeen spannend (5-4).

Het laatste kwart brak aan met her en der een druppeltje regen. Gijs stookte de boel weer op zoals een aanvoerder dat doet. Gijs was dichtbij een treffer, maar wat Gijs niet lukte deed Lars wel. Weer een diepe bal van Mick rondde Lars af met een strakke schuiver afkomstig van zijn mooie linker (6-4). Een pure hattrick! Dan mag je in het profvoetbal de wedstrijdbal houden. Lars en Moira mochten zelfs alle ballen mee naar huis nemen. 😊

De minuten tikten weg maar JO10-4 was nog niet op de knieën. Wietse tikte een scrimmage voor goal na een hoge corner binnen. Alle spelertjes van JO10-4 vierden het goal als een gelijkmaker. Rogier riep naar zijn spelers dat ze er nog eentje moesten bijmaken om gelijk te komen. De concentratie was echter weg waar Koen in de laatste seconden gebruik van maakte en tekende voor de 7-5. Zo eindigde deze heerlijk wedstrijd in winst voor JO10-3.

Zondag is het “Super Sunday” met Ajax – AZ én Real Madrid – Barcelona. Dat wordt kijken op meerdere schermen tegelijk. De TV aan én we zitten allemaal op de iPad van Cruz. Als u vooraf wilt weten hoeveel het wordt kunt u me gerust bellen voor een voorspelling…

Arjen Lindeman