G1: De flow…

HBC G1 – Uitgeest G2: 9-2

Een goed begin is het halve werk! En goed begonnen is HBC. Ambitieus en met de juiste instelling is de toon met twee gewonnen wedstrijden wel gezet. Van Uitgeest, die nu op bezoek kwam, werd vooraf verwacht dat die lijn doorgezet kon worden.

Uitgeest mocht de aftrap nemen en na twee passes en een verre trap van de spits had HBC alle geluk van de wereld. De bal kaatste van de lat via het hoofd van de keeper over de achterlijn. In plaats van 0-1 achter zorgde korte tijd later ARJEN dat het 1-0 werd. De verhoudingen waren weer hersteld.

Via mooie combinaties en goed spel liep HBC nog voor rust uit naar 6-0. Mooie doelpunten, zoals de corner van JEROEN die er prachtig indraaide, en minder mooie doelpunten, zoals ARJEN die maakte door met z’n knie de bal nog net te beroeren. Het maakt niet uit, allen telden.

In de rust weinig toe te voegen aan het spel van HBC. Zij het dat er wat zorgvuldiger met passes omgaan kon worden. Direct na rust alweer zo een geluksmomentje. Buiten bereik van SEBASTIAAN kwam de bal op de paal. De wissels die Uitgeest had toegepast, hadden echter wel effect op de wedstrijd. HBC was nog steeds de betere, maar het overwicht was weg.

Als je echter in de flow zit, dan geef je het ook niet zo maar weg. Uitgeest wist twee keer te scoren, maar HBC zette er daar nog drie tegenover. De verwachtte overwinning kwam zo, door de goede eerste helft, nooit in gevaar. ARJEN (5X), JOHAN, JEROEN, MARTIJN en DAVY waren de doelpuntenmakers.

Voorlopig drie weken “vakantie” voordat we deze goede serie kunnen voortzetten…

Leo Holdorp