G1: De juiste instelling

Waterloo G1 – HBC G1: 0-8

Voor de tweede wedstrijd van de voorjaarscompetitie meldde HBC zich, volgens schema, in Driehuis bij Waterloo. In volmaakte rust, slechts een paar man in de kantine en geen enkel ander team op het veld, begonnen de teams aan de wedstrijd.

Gedreven door de uitgesproken ambitie en gesterkt door het resultaat van de eerste wedstrijd werd de draad direct weer opgepakt. Het was ook als snel duidelijk hoe de verhoudingen lagen. De slag tegen Waterloo kon niet verloren worden. De “as” bestaande uit SEBASTIAAN, MARTIJN, JOHAN en ARJEN werkte weer naar behoren. Daardoor had HBC controle over het spel.

Aan de zijkanten lag voor LIBAN en JEROEN (op links) en MAARTEN en BODIAM (op rechts) voldoende ruimte om de aanvallende ambities verder vorm te geven. Waterloo kreeg er steeds meer moeite mee en kookte over. De afkoelingsperiode sloot mooi aan met de rust.

In de rust werd afgesproken de juiste instelling te tonen en niet mee te gaan in de aanpak van Waterloo. Dat werkte uitstekend en HBC kwam geen moment in gevaar. De man van de match, DAVY, had daar een groot aandeel in. Hij was als aanvoerder overal aanwezig, nam zelfs de positie van de laatste man over, stelde met een perfecte corner ARJEN in staat af te ronden en scoorde zelf drie keer. Omdat de spits nog 2 keer scoorde en MARTIJN en JEROEN ook een werd de einduitslag 0-8.

HBC G1 is zo goed op weg en met de juiste instelling kan dat voorlopig nog wel even duren…

Leo Holdorp