G1: Oefening baart kunst!

Only Friends G4 – HBC G1: 4-5

Een overbrugging van de competitieloze weken werd gezocht en gevonden in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Only Friends. De G4 ontving HBC op het fantastische complex in Amsterdam. De, op JOHAN na, voltallige selectie had er zin in. De wedstrijd werd heel duidelijk benaderd als oefenwedstrijd. Coach GEORGE had zijn fantasie de vrije loop gelaten en zo kwam er een heel ander team in het veld.

Om te beginnen had DEBORA de plek onder de lat van SEBASTIAAN overgenomen. Hij verhuisde naar links achterin. Daardoor werd LIBAN de centrale verdediger. Slechts MAARTEN had zijn vaste stek behouden. Opvallend was ook het twee spitsen systeem waarmee werd gestart. MATHIJS en MARTIJN gaven daar vorm aan. BODIAM en ASHWIN moesten daardoor het hele middenveld bestrijken. Het was duidelijk dat iedereen moest wennen aan het nieuwe systeem. De automatismen waren weg en er ontstonden situaties die anders opgelost werden of moesten worden. Na de 2-0 kon DEBORA niet verder en ging SEBASTIAAN weer keepen. Toch werd het nog 3-0 alvorens ARJEN voor HBC kon scoren en met een 4-1 achterstand werden de kleedkamers weer opgezocht.

Door wat omzettingen werd het na rust steeds meer een vertrouwd beeld. Met ARJEN weer als enige spits en JEROEN en DAVY op het middenveld kwam er meer druk naar voren. ARJEN deed wat van hem verwacht werd: scoren. De 4-2 en 4-3 (kadootje) waren van hem. DAVY, weer sterk bezig, tekende voor de welverdiende gelijkmaker. De spannende strijd werd een minuut of vijf voor tijd beslist door het vierde doelpunt van ARJEN.

Al met al was het een zeer nuttige dag. Er werd van alles geprobeerd, Only Friends was de juiste tegenstander, er was volop strijd, het was vriendschappelijk, het was goed weer en de uitstekende tweede helft geeft voldoende vertrouwen voor het vervolg van de competitie.

Dan gaat het weer om de punten…

Leo Holdorp