Jesse Assendelft versterkt HBC Zondagselectie

Jesse Assendelft (19) komt over van Koninklijke HFC en keert volgend seizoen terug bij
 tweedeklasser HBC, de club waar hij ooit is begonnen met voetballen.

Assendelft heeft bij HBC in de onderbouw alle selectieteams doorlopen en is daarna overgestapt naar sv Hoofddorp om vervolgens uit te komen voor ‘de Koninklijke’ waar hij nu speelt in de tweede Divisie bij JO19-1.

HBC Voetbal | Jesse AssendelftAssendelft gelooft in de plannen van HBC en heeft na een goed gesprek met hoofdtrainer Jasper Ketting een korte stage gelopen en heeft daar Ketting en zichzelf weten te overtuigen terug te keren naar de club waar het allemaal voor hem begon. “Jesse is een spelers met heel veel drive en potentie, zelden iemand gezien die zich zo snel onderscheidde tijdens een eerste training. Ik ben dus ook zeer verheugd dat hij volgend jaar bij ons aansluit,” stelt Ketting.

De verwachtingen zijn niet alleen bij HBC hoog, maar zeer zeker ook bij Jesse Assendelft zelf. 
Hij gaat er vol voor om een basisplaats te bemachtigen en schuwt de concurrentie niet. 
Naar zijn mening wordt je daar als speler en als team alleen maar beter van. Gezien de kwaliteiten 
van zijn nieuwe – vooral ervaren – medespelers verwacht hij ook volgend jaar flinke stappen te kunnen maken.

Wat hem vooral aansprak om terug te keren bij HBC is de mooie accommodatie, het plezier in voetbal bij HBC, de ambitieuze plannen, manier van trainen, het trainingskamp en nog meer zaken. “HBC is een hele sociale, familiare club, waar ik een aantal jongens ken met wie ik voorheen bij HBC heb samengespeeld zoals Jort Voorham en Lasse Appels. Kortom ik heb er vreselijk veel zin in,” vertelt Assendelft.