JO10-3 vs JO9-1: Ruimte zat…

HBC JO10-3 – HBC JO9-1: 4-3

Er was overal ruimte zat. Allereerst bij aankomst op de parkeerplaats van het sportpark. Je kon deze zaterdagochtend voor de verandering moeiteloos je auto kwijt, omdat menigeen op de lange latten staat. Het is immers Krokusvakantie.Ook op veld was er ruimte zat, omdat voor het eerst in het nog korte voetballeven van de sterrenensembles van JO10-3 en JO9-1 op een half veld gespeeld werd.

Trainer Matthijs van JO9-1 wilde wel eens tegen echt talent spelen, omdat zijn team doorgaans de wedstrijden relatief makkelijk wint. Onze boys hadden wel oren naar een lekker potje voetbal ondanks de vakantie dus zo geschiedde.

Om klokslag 11 uur werd er afgetrapt op het halve hoofdveld. Nout, Sieb en Wietse van JO10-4 maakten ons team compleet. Wij leverden (na eerlijk loten en zonder één vertogen woord) keurig elk kwart een spelertje aan J09-1. Zo werd 8 tegen 8 op het immense veld mogelijk.

Het was de eerste minuten vooral wennen aan al die ruimte om je heen. Boven verwachting snel ontpopte zich er toch een wedstrijd. Waar we normaal met de “dobbelsteen nr. 5”-opstelling spelen was dat vandaag de “het staat als een huis”-opstelling. Drie achter van links naar rechts (de fundering). Drie daar weer voor (de dakgoot) en eentje diep als de nok van het dak. Ziet u het voor u? Iedereen begreep het systeem supersnel.😊

Via een snelle aanval kwam JO10-3 een beetje onverdiend op voorsprong. Adam werkte met zijn koelbloedigheid vakkundig af. De troepen van Matthijs verweerden zich kranig ondanks het lengteverschil. Die inzet werd beloond. Met 1-1 gingen we de rust na het eerste kwart in.

Het tweede kwart hetzelfde speelbeeld. Jo9-1 was individueel wat handiger maar wij zeker slimmer en sterker. Vooral aan de oneindige inzet James, Nout en Gijs danken wij dat Jo9-1 niet vaker scoorde dan 1 keer. Via de lichtvoetigheid en erg goed spelende Vico en Cruz konden we steeds een mooie aanval opzetten. Adam, Sieb en Jenoah werden voorin in stelling gebracht maar tot scoren kwamen we niet.

In de rust hamerde ik op meer felheid, waarmee gewoon konden gaan winnen. Dit pakte goed uit en Lars bereidde de tweede goal voor. Lars stuurde Jenoah diep die de bal één keer liet stuiteren en volgens een sublieme volley afleverde die hoog in de touwen verdween. De mooiste goal van de dag. Zijn vader maakte er ooit zo eentje bij NEC. Te vinden op youtube, zoek maar op.

JO9-1 gaf zich niet gewonnen. Al snel antwoordde het jonge selectieteam met twee goals,  waarvan ik die van Sophia niet onbelicht wil laten. Sophia reageerde oplettend op een diepe bal van eigen helft en schoof de bal diagonaal onder onze keeper door. Mooie goal! Rust na het derde kwart: 2-3 in het voordeel van JO9-1. Er moest gas bij!

We pepten de boys nog even extra op. We wilden toch wel winnen? Het laatste kwart leken de krachten van JO9-1 langzaam op te raken waarvan wij professioneel gebruik maakten. Sieb scoorde na een scrimmage voor het doel de verlossende gelijkmaker. Daardoor voelden onze boys dat er 3 punten te halen waren.

Tijdens een aanval opgezet door Nout werd Wietse omvergekogeld. Een buitenkansje voor spelers met een hard en precies schot zoals Cruz, Lars of Jenoah. Cruz speelde dit kwart bij JO9-1. Lars stond even wissel waardoor natuurlijk Jenoah deze vrije bal ging nemen. Kei- en keihard werkte hij de bal binnen via onderkant van de lat. Zijn tweede prachttreffer van de dag waarmee hij tevens matchwinner werd 4-3. Dat worden stoere verhalen aan de eettafel bij familie Goossens. 😊

Bij ons is thuis gesprek van de dag de vakantie die we boekten voor deze zomer. Dan gaan we naar een plaatsje tussen Tarragona en Valencia genaamd: Peniscola. Vooral Cruz en Sal kunnen “Penis–cola” niet uitspreken zonder hard te lachen en vragen of we volgend jaar wellicht naar “Vagina-fanta” gaan. 😊

De zomervakantie laat nog even op zich wachten, maar aan het einde van het seizoen zullen we nog een keer spelen tegen JO9-1. Dan doen we 6 tegen 6. Dat spraken Matthijs en ik alvast af! Revanchepartij voor hen. Wij genieten deze vakantieweek van een zoete overwinning! Dat geeft ook in ons hoofd weer ruimte zat!

Fijne vakantie!

Arjen Lindeman