Zondag 1: Met de wind in de rug!

HBC Zondag 1 – DWS 1: 4-1

Voor de wedstrijd wordt Menno Grijsen gehuldigd, omdat hij al meer dan 200 wedstrijden voor HBC Zondag 1 speelde. Daarna wordt één minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van HBC-icoon Ad de Zwart.

De omstandigheden voor een wedstrijd zijn niet gunstig; een stormachtige wind en af en toe ferme regenbuien. HBC begint met de wind in de rug en ons vlaggenschip start goed, want in de eerste minuut krijgt Brian een kans na een goede pass van Steve. Helaas wordt deze poging geblokkeerd en levert het slechts een corner op.

Maar in de vijfde minuut is het wel raak. Na een – door Steve gewonnen – kopduel komt de bal bij Luke die de doelman met een schitterende lob weet te verschalken en HBC op een 1-0 voorsprong zet.

In de 18e minuut kopt Neil door op Luke die in het strafschopgebied wordt aangetikt en de scheidsrechter geeft een strafschop die door Luke zelf wordt benut. Dus 2-0 voor HBC na 18 minuten voetballen.

Doet DWS dan niets terug? Jazeker, maar de geboden kansen worden niet benut. Vlak voor de rust krijgt HBC een kans op 3-0, maar de drie voorwaartse Heemstedenaren weten deze grote kans niet te verzilveren.

HBC komt goed uit de kleedkamer, want in de eerste minuut weet Jeroen de rebound goed te benutten nadat eerst Wouter tegen de keeper aanschiet. In de 2e helft weet HBC beter met de weersomstandigheden om te gaan en komt het (nagenoeg) niet in de problemen.

Door een zuiver buitenspel-goal keert de spanning nog enigszins terug, maar in de laatste minuut zorgt Man van de Wedstrijd Mark Mul voor de 4-1. Toevalligerwijs dezelfde uitslag als de uitwedstrijd tegen DWS op 14 oktober 2019.

Rob Roomeijer