G1: Het maximale resultaat

Koedijk G3 – HBC G1: 2-2

Na een korte pauze ging zaterdag de competitie weer van start. Koedijk G3 was daarbij de gastheer. Gelet op de stand aan de kop van de ranglijst (HBC 1e, Overbos 2e en Koedijk 3e) werd een lastige wedstrijd verwacht. Verder leerde de ervaring dat het sowieso lastig winnen is bij Koedijk.

Het basisteam had slechts een paar minuten nodig om in het ritme te komen. Na een minuut of 5 werd ARJEN goed aangespeeld en benutte de geboden kans. De voorsprong werd gekoesterd. Koedijk drong wel aan, maar HBC was de betere ploeg. Ondanks de aanvallende bedoelingen van beide teams, en kansen, werd er verder niet meer gescoord. Met een goed gevoel werd de kleedkamer opgezocht.

Dat Koedijk zich nog niet bij een verlies had neergelegd bleek al snel in de 2e helft. Vanaf de aftrap namen ze het initiatief en werden gevaarlijker. Helaas werd een van de schoten op het HBC doel vlak voor SEBASTIAAN van richting veranderd en was de stand weer gelijk. Het lukte HBC daarna nog een keer om  op voorsprong te komen.

DAVY rondde een mooie combinatie knap af in de korte hoek. Intussen werden de beslissingen van de scheidsrechter steeds lastiger te volgen. Koedijk was daar aan gewend en kon er ook goed mee om gaan. Zij profiteerden er optimaal van en trokken de stand weer gelijk. Opnieuw een voorsprong was schier onmogelijk, dus moest HBC achteraf met het gelijke spel tevreden zijn.

Het maximale resultaat bleek later onvoldoende om de koppositie te handhaven. Volgende week tegen Overbos dan maar weer heroveren…

Leo Holdorp