JO10-3: De mooi weervoetballers genieten weer!

DSOV JO10-3 – HBC JO10-3: 6-15

De invloed van leidinggevenden en bestuurders wordt al jaren overschat. Erg interessant vind ik de gedachte dat er mensen zijn die zichzelf onmisbaar vinden en daarom ergens de baas willen zijn. Onze Zuiderburen hebben al sinds december 2018 geen officiële regering. Belgie wordt al die tijd geregeerd door helemaal niemand.

De humor hiervan is dat de Vlaamse economie nog nooit zo goed gedraaid heeft en elke Belg het eigenlijk wel prima vindt zo. Wat zegt dat? Inderdaad, bestuurders zijn niet nodig. Om te gieren is het idee dat er nog steeds formaties gaande zijn. Na 16 maanden zijn politici die zo’n groot narcistisch bord voor de kop hebben dat ze alsnog lobbyen om in een regering plaats te nemen die niemand wil. Belgen zijn vrij dom, maar Belgische politici nog erger!

Het is alom bekend dat Willem van Hanegem – alias de Kromme – meerdere keren in zijn carrière naar de zijlijn is gekomen toen zijn trainer constant druk gebarend en schreeuwend het team probeerde naar zijn hand te zetten. Willem pakte dan zijn trainer bij de arm en zette hem terug in de dug-out. Daarbij zei Willem tegen zijn trainer dat hij de hele week ervoor tijdens de voorbereidende trainingen zijn best had moeten doen en dat daarom dit theater allemaal niet nodig was. Elke wedstrijd wanneer dat gebeurde won het team uiteindelijk onder bezielende leiding van de Kromme. Naar de trainer werd door het team niet meer geluisterd.

Vandaag speelden we uit tegen DSOV in Vijfhuizen. De zon scheen uitbundig. Hét beste recept voor ons collectief mooiweer-voetballers. JP en ik vertelden de boys dat ze lekker moesten gaan genieten en het publiek vermaken. Veel ingewikkelder maakten we het niet. De eerste minuten waarom stormachtig van onze kant. Lekker fel. Twee of drie keer een bal op de paal en lat behoedde DSOV van een mega-achterstand. Adam opende de score en Jenoah was ook doeltreffend.

DSOV schrok wakker en deed 2x wat terug met meer geluk dan wijsheid. Vlak voor het einde van het eerste kwart zette weer Jenoah ons op voorsprong. Mick speelde volwassen als de Kromme en stuurde zijn team vooruit. Mick zat overal tussen en gaf prachtige diepe ballen waar veel gevaar uit kwam. James had het eerste kwart er al een marathon op zitten zodat hij mocht keepen om uit te rusten het tweede kwart. Koen kwam erin als speler.
We bleven sterker dan DSOV, maar te bescheiden voor de goal. Daardoor liepen we steeds uit op DSOV en kwamen zij weer terug als bij ons de scherpte verslapte.

In het tweede kwart kregen Koen, Gijs en weer Adam de handen van de ouders op elkaar. Stuk voor stuk mooie doelpunten. Met 4-6 op het scorebord gingen we naar de limonade. Cruz moest even huilend op zijn tanden bijten omdat hij vond dat DSOV te fysiek speelde.

Het derde kwart brak aan. DSOV geloofde er volop in en kwam verdiend met het mes tussen de tanden op 6-6. JP en ik waren geenszins in paniek omdat we het beste van spel hadden en de zon nog scheen. Cruz scoorde na een solo en ook Gijs rondde een strakke sprint van links voortreffelijk af (6-8).

Het laatste kwart was alles anders. De pijp was leeg bij DSOV. Stuk gespeeld door onze mannen. Jarenlang scoort Barca bijna al haar goals vanaf minuut 75 als de tegenstander het niet meer kan belopen. Zo was het vandaag bij ons ook. Het laatste kwart walsten we als een stoomtrein over DSOV heen. In 12,5 minuten scoorden we 7 keer!! Doelpuntenmakers waren uiteindelijk : Adam 2x, Jenoah 3x, Lars 2x, Cruz 2x, Gijs 2x, Koen 4x.

Eén doelpunt wil ik eruit halen. Dat was de voorzet van Cruz die Jenoah koppend scoorde. Een mijlpijl! Het eerste kopdoelpunt sinds dit sterrenensemble samen speelt vanaf de mini’s. Van de kant grapte ik of zijn haar nog wel in model zat wat voor Jenoah net als Ronaldo minstens net zo belangrijk is als het maken van een doelpunt zelf! We spelen alweer vijf jaar samen.

We gaan echt vooruit! De boys doen het zelf. Veel plezier en mooi weer doet de rest! Alleen een Belg haalt dit teampje uit elkaar! 😊

Arjen Lindeman