Zondag 1: Een verdiende overwinning

KDO 1 – HBC Zondag 1: 1-3

Vandaag moest HBC spelen op het zeer slechte grasveld van KDO. Dit was zeker niet in het voordeel van HBC. Vele passes kwamen op dit hobbelige veld niet aan en het duurde dan ook lang eer HBC een goede aanval wist op te zetten.

In de 18e minuut wordt een inzet van HBC van de doellijn gehaald en in de 35e minuut leidt een goed genomen corner tot drie serieuze doelpogingen, maar de bal wil er niet in. Uit een corner weet KDO in de 36e minuut wel te scoren.

We gingen er vanuit dat de ruststand in het voordeel van KDO zou zijn, maar in de laatste minuut kreeg HBC geheel onverwachts een strafschop omdat een verdediger van KDO in het strafschopgebied natrapte. Sven wist dit cadeautje te benutten en werd de ruststand toch nog 1-1.

In de tweede helft was het HBC wat veel beter speelde dan in de eerste helft. Na 3 minuten lag de bal weer op de penaltystip, omdat een verdediger van KDO hands had gemaakt. Nu schiet Luke raak.

Daarna kreeg HBC een aantal 100 procent kansen, maar de keeper van KDO wist verdere schade te voorkomen. Toch wist HBC nog een keer te scoren, want Jeroen weet Luke te vinden die met een hakje Sven alleen voor de keeper zet en hij deze kans goed benut.

Al met al een dikverdiende overwinning.

Rob Roomeijer