Zondag 1: Stap voor stap…

Nieuw Utrecht 1 – HBC Zondag 1: 1-5

De thuiswedstrijd werd met 7-1 gewonnen, maar dit is nog geen garantie dat het uit ook zo makkelijk zal gaan. Bovendien is sv Nieuw Utrecht een van de weinige verenigingen die nog op gras spelen, dus dit zou een handicap voor HBC kunnen zijn.

Gelukkig bleek dit niet het geval en was HBC vanaf de aftap de bovenliggende partij. Nadat gebleken was dat de keeper van Nieuw West niet erg klemvast was, kon Luke na een steekbal van Sven de 1-0 aantekenen. Vlak hierna nam Jeroen een goede vrije trap die door Neil met zijn rechterbeen in de hoek werd geschoten en HBC al snel op een 2-0 voorsprong zette.

Mark verzond een goede pass op Jeroen die de keeper met een mooie lob wist te verschalken. Vlak hierna Weer een goede combinatie tussen Mark, Sven en Luke wist deze aanval af te maken en dus HBC op een 4-0 voorsprong te zetten.

Het was voor de rust nog niet afgelopen met de scoringsdrift van HBC, want in de laatste minuut bedient Luke Neil die goed voorzet en Sven goed inkopt. Ruststand 5-0 voor HBC.

Na de rust zou je verwachten dat HBC voor de dubbele cijfers zou gaan. Maar helaas was de tweede helft niet om aan te zien en mag HBC blij zijn dat Bram nog enkele goede verrichtingen heeft verricht en de schade slechts beperkt bleef tot één tegendoelpunt.

Volgende week veel succes thuis tegen Roda ’23.

Rob Roomeijer

HBC Voetbal