VR1: Met volle focus!

Sporting Martinus VR1 vs HBC VR1: 0-12

Het heeft even geduurd, maar ook wij mochten de wei weer in. Na twee mooie oefenwedstrijden was het vandaag tijd voor de eerste bekerwedstrijd. Dit jaar starten we helemaal fris in prachtig nieuwe sponsortenues, volledig gehuld met inloopshirt, trui, broek en rugzak. Uit eigen initiatief heeft een groot deel van het team ook frisse sneakers gekocht en dat maakt het plaatje helemaal compleet.

Zo reisden wij vanmiddag af richting Amstelveen voor de wedstrijd tegen Sporting Martinus. Ons wel bekend uit vorige seizoenen met wisselende resultaten. Daarom was het belangrijk voor ons om goed geconcentreerd en met volle focus aan de wedstrijd te beginnen.

HBC VoetbalWe begonnen gelijk heel sterk met veel druk naar voren. We speelden vooral op de helft van de tegenstander, ondanks de tegenwind. Al gauw komen wij voor het doel van de tegenstander terecht en waagt Roxy een poging en schiet op doel. Helaas kaatst de bal terug van de keeper, maar daarna valt de bal voor de voeten van Nienke en weet zij uiteindelijk in derde instantie de scoren te openen.

We krijgen de smaak te pakken en zorgen er voor dat Sporting niet over onze middenlijn komen door goed verdedigend werk van de dames op het midddenveld en achterin. We krijgen mega kansen, maar helaas is de lat daarbij de spelbreker. Bij mijn vader zou je dan een zakje snoep krijgen, maar helaas… Het was overigens wel een prachtige bal van ver buiten de 16 meter die Roxy gaf. Zelfs uit de rebound wisten we niet te scoren.

Gelukkig weet Nienke de 0-2 te maken uit een prachtig geplaatste corner van Sharon. Niet lang daarna wisten Kathleen en Suus langs de verdediging te komen en na een voorzet van Suus scoort Kath de 0-3. Voor de rust maken we ook nog de 0-4 doordat Daisy op de keeper schiet en Nienkie goed doorloopt en druk houdt en daardoor weet te scoren.

In de rust blijven we bij het veld en genieten de wespen gezellig mee van de watermeloenen die zijn meegenomen door onze trainer/coach Peter. Ook worden er nog wat puntjes op de i gezet en kunnen we verder met de wedstrijd.

We beginnen gelijk goed met de 0-5 van Suus. Vanuit een prachtige aanval komt Daisy aan bij de achterlijn. Zij schiet de bal naar Kristel die hem doorspeelt naar Esmaine. Zij haalt uit, maar de keepster staat weer in de weg. Gelukkig loopt Suus door en weet uit de rebound te scoren. We blijven ons goede spel doorzetten en zo nu en dan weet onze achterhoede mee naar voren te komen, waardoor we nog aanvallender gaan spelen.

Niet veel later krijgen wij een corner mee en kopt Esmaine de 0-6 netjes en beheerst in de linker bovenhoek. We voelen dat er nog meer doelpunten in zitten. Toch komt Sporting nog een keer over onze helft, maar weten de dames het op te lossen achterin. De 0-7 wordt gemaakt uit nog een rebound. Daisy loopt alleen op de keeper af, maar het is haar niet gegund om te scoren.

Gelukkig loopt Suus weer mee en weet de bal rustig in te schieten. Suus is vandaag on fire en maakt zelfs een hattrick te maken uit een prachtige aanval. Het doelpunt voor Daisy hing al een tijd in de lucht en zij mocht de 0-9 op het score bord zetten. Na de 0-10 wordt het langs de lijn ook nog even spannend.

HBC VoetbalVanaf het andere veld komt er een bal hard tegen Peter aan, waardoor hij even uitgeschakeld is. Gelukkig krijgt hij gauw weer genoeg lucht om de rest van de wedstrijd te blijven coachen. Hij wordt door de dames in de dug out goed verzorgd met wat water en een kleedje. Onze eigen superman!

Aanvankelijk leek het er op dat Suus ook de 0-11 scoort, maar later hoor ik dat het een eigen doelpunt was… 🙂 De 0-12 wordt gemaakt door onze linksback Marlieke. Zij neemt de bal vanaf achter mee naar voren en pegelt de bal buiten de 16 het doel in. Een prachtig doelpunt!

De scheids vond het welletjes en floot af. De nodige elleboogstoten werden gegeven aan de tegenstander. Tsjah, die corona regels…
Volgende week de tweede wedstrijd tegen Voorwaarts. Deze club hebben wij verder nog niet meegemaakt, dus dat maakt het extra leuk.

Benieuwd hoe wij spelen? Zondag 6 september 14.00 op ons eigen mooie complex trappen wij af!

Uw razende reporter,
Gina Belien