G1: Oefening baart kunst…

Only Friends G3 – HBC G1: 5-0

Na maanden stilstand was er eindelijk weer eens een mogelijkheid een echte voetbalwedstrijd te spelen. Nog niet voor het “echie”, maar als voorbereiding daarop toch wel heel fijn. Zeker in een nieuw seizoen met nieuwe spelers. Only Friends is daarbij een graag gezien tegenstander.

In Amsterdam melden zich slechts 9 spelers. Door blessures en andere verplichtingen wordt de selectie heel klein. Met de aanwezige spelers wordt een team geformeerd, waarbij uiteraard nogal wat spelers moeten zoeken naar hun rol. Al snel wordt duidelijk dat spelers snel terugvallen in hun oude patronen.

SEBASTIAAN, al jaren een vaste waarde in het team, laat nu ook weer zien dat hij er helemaal klaar voor is. De ene na de andere fantastische reflex houdt Only Friends van scoren af. Daarom wordt het slechts 3-0 met de rust.

Na de nodige omzettingen vangt de tweede helft aan. HBC presteert daarin duidelijk beter dan in de eerste helft. Het killersinstinct van de vorige spits ontbreekt echter bij de nieuwe spits. Slechts 1 keer dwingt DAVY de keeper tot een noodzakelijke redding. Helaas moet de HBC verdediging nog twee keer capituleren zodat de einduitslag 5-0 wordt.

Al met al was het een zeer nuttige dag. Er werd van alles geprobeerd, Only Friends was de juiste tegenstander, er was volop strijd, het was vriendschappelijk, het was goed weer en de uitstekende tweede helft geeft voldoende vertrouwen voor het vervolg van de competitie.

Dan gaat het weer om de punten…

Leo Holdorp