HBC Mini’s 1: Ons enige echte vlaggenschip!

HBC Mini’s 1 vs RCH Mini’s 1: (minstens) 10-1

Het was om acht uur zaterdagochtend al dringen op ons Sportpark. Lastig om anderhalf afstand te houden in deze uitzinnige menigte! Gans Heemstede was uitgelopen en wilde een glimp opvangen van de eerste wedstrijd van het vlaggenschip van onze club: Mini’s 1! Logisch toch…

Vandaag mochten we het opnemen tegen RCH. Helaas kon RCH één teampje op de been brengen. Dat losten wij op met een onderling potje en een “echte” wedstrijd, waarbij wij steeds twee spelertjes wisselden.

Ik zal u de talenten van trainer Henk Kinkhouwers even één voor één voorstellen:

HBC Voetbal

Staand van links naar rechts beginnen we met: Otto. In Otto gaat nu al een krachtige box to box speler schuil. Loopvermogen van een paard. Ideaal voor de zware wedstrijden in de loop van de winter. Onthoud dit.

Naast hem staat:  Youp. Youp kijkt eerst even de kat uit de boom, maar ondertussen… Een speler die zijn tegenstander bewust in slaap sust en dan toeslaat. Type panter.

Met de armen gedisciplineerd over elkaar: Arnout. Hij heeft een koeman-schot in de benen en spelinzicht van Lasse Schöne. Samen met Otto de krachtpatsers van het team.

Derde van rechts: Xavi. Mooie voetbalnaam. De lat ligt hoog. Zijn kapsel voldoet aan alle vereisten. Een blonde Pirlo. Wordt een publieksspeler dat zie je meteen.

Naast Xavi staat Diederick. Voor insiders kortweg : Died. Een soort Frenkie de jong die je overal tegenkomt. Uiterst snel en sierlijk. Maar Died kan ook scoren mensen! Dat heb ik Frenkie nog niet zien doen!

Met bal in de hand Koen. Koen is vastberaden en lacht altijd. Een speler die veel meters maakt, ook zonder bal. Een handige teamspeler. Type Kimmich die iedereen in zijn team wil.

Zittend links onder: Tijs. Tijs is de jongste telg uit de Kuhlmann-dynastie. Goeie genen. Komt dat zien! Oma en oom waren er vandaag natuurlijk ook bij. Een bal in zijn gezicht deed hem ondanks wat traantjes niet opgeven. Tijs gooide al zijn gram in zijn vrijetrap. Rakelings naast zonde. In Tijs zien we een type Gattuso. Mes tussen de tanden.

In het midden zittend: Jim. Jim is de Speedy Gonzales van ’t team. Eentje uit de Koster-familie. Zegt dat genoeg? Jim is mega snel en doeltreffend. Klein van stuk, maar voor de duvel niet bang. Deed denken aan Michael Owen in zijn beste jaren.

Zittend rechts: Gijs. Gijs is onze vedette. Geschapen met een linkerbeen om te smullen. Kan scoren uit alle standen. Laat anderen maar werken. Gijs maakt ’t wel af.

Liggend (hoe kan het ook anders) : Sal. Sal is een sierlijke en wat luie speler. Heeft bij voorkeur de bal onder de voet en zoekt de combinatie. Type zaalvoetballer, maar heeft ook een hele effectieve sliding in huis. Oom Robbert zag dat het goed was.

Met veel plezier zijn we het seizoen gestart met een ruime overwinning. Volgende week EDO. Komt allen weer kijken. Het is nu nog gratis. Over enkele jaren moet u voor ze betalen!

AL

PS. De wedstrijd van HBC Mini’s 1 is vastgelegd door huisfotograaf Chris Konings: kijk hier.