JO11-2: Over verhaaltjessommen en de yuppen van Geel Wit…

HBC J011-2 – Geel-Wit ’20 JO11-2: 4-8

We vragen veel van onze kinderen. Tijd om kind te zijn is er nauwelijks meer. ’t Wordt allemaal wel erg pittig gemaakt. Verhaaltjessommen! Probeert u komende week die van uw zoon even. Tien jaar zijn ze! Hallo!? Wat doen we ze aan?

Voorbeeld: Jantje moet nieuwe veters voor zijn voetbalschoenen kopen. De gaatjes van zijn voetbalschoenen zitten 3cm uit elkaar. Beide voetbalschoenen samen hebben totaal 20 gaatjes. Hoelang moeten de veters zijn als hij voor het maken van een dubbele knoop minimaal 10cm aan veter wil overhouden aan elk uiteinde van de veter?

Bij ons thuis vinden we verhaaltjessommen maar lastig. Gewoon een te korte spanningsboog in combinatie met een gezonde vorm van ADHD😊. Werkt dus niet. We haken bij zin één al af, zeker als die over voetbalschoenen gaat. Dan dromen we al weg, denkend aan voetbal! Een antwoord komt dan nooit meer op papier…

Vandaag mochten we veters strikken voor een potje tegen sv Geel-Wit ’20. Geel-Wit van oudsher is een echte volksclub uit de Leidsebuurt. Gelegen tussen de Leidsevaart en de Koppestokstraat in Haarlem. Een buurt waar ze vroeger voor de deur hun bank op straat buiten zetten en een biertje met elkaar dronken. Schreeuwend tot ‘s avonds laat, ook door de weeks. Waar tatoeages altijd al in de mode waren en Café Bert herhaaldelijk gesloten moest worden als de barkrukken weer eens in het rond vlogen. Een club waar je je mouwen tegen moest opstropen omdat elk teampje zeker beschikte over 4 of 5 Ciskes de Ratjes. Een ploegje waar de ouders fanatiek meeleefden langs de lijn met ernstig beperkt ABN.

Er is veel veranderd. Geel-Wit is compleet “veryupt”. Tot een uiterst nette club verworden met dito trainers en ouders. Jongetjes met keurig gekamde haartjes luisterend naar de naam Piet-Hein en Diederick wikkelden de warming up af om het tegen ons op te nemen op de kersverse kunstgras van veld 5.

Compleet gelijkwaardig was het gedurende het eerste kwart. Een wedstrijd waarvan je denkt: “Wie het eerst scoort wint vandaag”. Lichte blijdschap hadden we toen wij via Adam de score openden. Geel-Wit kwam echter al snel op 1-1. Een diepe bal werkte Adam handig af. Dit moest goedkomen! Nathu onze nieuwe krachtpatser was de eerste helft overal. Een genot om naar te kijken! Een verrijking voor ons team. Zeker omdat we vandaag Koen moesten missen. James hield ons in de wedstrijd toen hij een uitbraak van Geel-Wit onderschepte na een megasprint van 30 meter. Superactie! Gelukkig maar, anders was Geel Wit al 1-3 gekomen, omdat ze vlak daarvoor al scoorden.

Gijs was het die ons verdiend op gelijke hoogte bracht (2-2) toen hij als een stoomwals naar voren oprukte en de bal in het dak van het goal jaagde. In de rust verzekerden John, JP en ik de boys dat met meer vertrouwen in eigen kunnen, we vandaag de winst zouden pakken. Het zat er gewoon in. Helaas was de scherpte in het begin van het derde kwart ver te zoeken en scoorde Geel-Wit terecht tweemaal. Prima dame hebben ze voorin lopen die er vandaag twee maakte! Via een heuse REMONTADA kwamen we langszij.

Jenoah zette ons, op aangeven van Cruz, professioneel op 3-4. Heel koel bleef hij in oog met de keeper. Iedereen langs de lijn voelde dat het zou gebeuren en enkele minuten later was het wederom Adam die de gelijkmaker tekenden. Onder luid applaus gingen we voor de laatste keer rusten (4-4) in afwachting van het vierde kwart.

Het laatste kwart lukte het echter helemaal niet meer. Zonder wissels de wedstrijd vol maken, was een brug te ver. Mick stond te verdedigen als een beer. Wat doet hij dat goed! Vico hield zijn doel perfect schoon. Keepte weergaloos, MVP. Toch was de vermoeidheid daar en liep Geel Wit van ons weg en mocht de puntjes meenemen richting Haarlem (4-8). De stijgende lijn hebben we te pakken. Belooft wat volgende week.

Het is inmiddels zaterdagmiddag. Laten we toch maar afsluiten met een zo’n verhaaltjessom. Een oude man is slecht ter been en 84 jaar oud. Zijn vriendin 21 jaar en een plaatje om te zien. Ze houden van elkaar. Zielsveel zelfs. Vraag: hoeveel geld heeft de oude man?

Ik ga onder het genot van een geelwitte-rakker daar eens goed over ga nadenken…

PS: Meerdere antwoorden zijn juist! 😊 Fijn weekend!

Arjen Lindeman