JO11-2: Vooruitzien is regeren…

HBC JO11-2 – United Davo JO11-1: 2-6

De Amerikaanse verkiezingen naderen en Trump zit wankelend op zijn stoel in het Witte Huis. Allerminst gerust op een wenselijk uitkomst. Met Kamala Harris erbij is het Democratische fossiel Joe Biden ineens springlevend en aan de winnende hand volgens de peilingen.

Trump kondigde deze week een snood plan aan. Hij gaat het Witte Huis niet uit zonder proces, mochten de Republikeinen de verkiezingen niet winnen. Reden? Door Corona-maatregelen kan er niet digitaal gestemd worden en moeten fysiek formulieren door het land vervoerd worden. “Dat vertrouw ik niet, te fraudegevoelig,” zei Trump. Een dag later stelde Trump een nieuwe rechter aan in het hooggerechtshof die met deze zaak belast zal worden mocht het zover komen. U raadt het al… Een persoonlijke vriend van de Donald… Vals of slim?

Wij hadden een vergelijkbaar leep strijdplan uitgebroed omdat we het zaterdag tegen Manchester United Davo moesten opnemen. “Als je niet kunt winnen, moet je zorgen dat je niet verliest”, wijze woorden van wijlen JC… Man-U Davo had alle wedstrijden in onze poule nog met dubbele cijfers gewonnen. Stone cold bovenaan. De te kloppen ploeg. David tegen Goliath op Sportpark HBC.

Ons plan voorzag in een iets behoudender systeem dan we doorgaans doen. De eerste troefkaart was om Koen en Natu niet voorin te zetten, maar als “een valse 9” op het middenveld. Cruz of Vico als schakel tussen verdediging en aanval afhankelijk van de wisselstructuur. Vico en Cruz konden hiermee steun geven aan Mick in centrum achterin en Koen en Nathu juist voorin helpen druk te zetten met Jenoah en Adam, onze spitsen.

John was afwezig, dus coachte ik en floot niet. Zonder scheidsrechter was deze kraker achteraf geen goed idee. Geknokt werd om elke bal en de vlammen vlogen eraf. Mannelijk voetbal, af en toe op en soms over het randje. Man-U Davo speelde met 2 dames die niet onder deden in de strijd. Knap hoor!

Helaas moesten zowel Gijs als Adam het felle spel bekopen met een blessure en vervroegd verlaten van het veld. Beterschap jongens snel weer fit worden…

Onze twee troef was – à la Trump – het pijn doen van de tegenstander daar waar ze het kwetsbaarst zijn: de omschakeling. Teams met louter goede voetballers zijn lui en schakelen niet of te traag om. Dat geldt ook voor Man-U Davo. Twee keer zouden we hiermee succes hebben vandaag. Genoeg bleek het niet…

Het eerste kwart kwamen we al snel 0-2 achter door prima positiespel van de gasten. We herpakten ons goed en nadat we nog een doelpuntje moesten verwerken maakte Koen de verlossende 1-3. Dit gaf vertrouwen! Gestreden werd er om elke meter. James bleef heldhaftig verdedigen en kwam geregeld pijlsnel door over rechts. Het gevaar kwam met name van hun een blonde spitsje, maar Mick zat hem strak op de hielen. Slechts 1 keer zou hij scoren. Top gedaan Mick!

Lars lijkt geheel hersteld van zijn oogblessure. Met menige sliding veroverde hij de bal. Cruz liet vandaag weer eens zien dat hij heel goed kan voetballen. Won duels en zette aanvallen op. Nathu en Koen zetten constant druk op de laatste man – een lange dame zijnde – en waren een paar keer dichtbij een goal als ze de bal in bezit kregen. Al met al een op en neer gaande wedstrijd. Waar Man-U Davo het beste van het spel had, maar wij met opportunistisch spel niet heel veel onder delen. Super knap!

De tweede helft was het niet veel anders. Jenoah ontnam de bal van de tegenstander en bediende Nathu. Nathu maakte zijn eerste goal van jaar met een streep vanaf zijn wreef. Man-U Davo maakte er nog 3 waar wij het laatste kwart meer kansen hadden dan zij. Een wedstrijd om trots op te zijn. Volgende week tegen de Koninklijke HFC. Laten we werken aan een periodeafsluiting met winst! Wie weet!?

David kreeg Goliath klein met zijn slinger. Ons lukte het niet om Man-U Davo op de knieën te krijgen. Geen schande! Wel nemen we de complimenten van hun coach mee in te tas, die na de wedstrijd ons alle credits gaf voor ons goede spel. Goed om te horen…

Wat er met de strijd tussen Trump en Biden gaat gebeuren, gaan we zien! Geheel fair zal het niet uitgevochten worden. ’t Is net voetbal! Schandaal op schandaal zal bloot worden gelegd, dus smullen wordt het wel!

Tot volgende week!

Arjen Lindeman