Vrouwen 1: Moedig voorwaarts!

HBC Vrouwen 1 vs Voorwaarts Vrouwen 1: 2-1

Als razende reporter kan je wedstrijden hebben waarbij je je aantekeningen goed bij moet houden (zoals vorige week), maar ook wedstrijden waarbij je minder te doen hebt. Vandaag was dit eigenlijk ook het geval, maar doordat ik mijn grote vriend de camera ook mee had genomen, werd het toch nog een heel gedoe.

Om 13.00 uur druppelen de dames binnen op ons mooie complex. In de kleedkamer lagen alle tenues klaar. Nieuwe tenues wel te verstaan. Vorige week meldde ik al dat wij onze pakken en tassen al hadden ontvangen, maar vandaag lagen er spikspinternieuwe shirts, broeken en sokken klaar. Alles voorzien van de logo’s van onze sponsoren. Vanaf de zijlijn een prachtig gezicht!

Even na 14.00 uur wordt er op het hoofdveld afgetrapt tegen Voorwaarts. In dit team staat voor een aantal van ons een oude bekende. Marlijn speelt sinds dit seizoen bij de Utrechtse club. Voorheen speelde zij bij ons en heb ik haar zelf nog gecoacht. Leuk om elkaar op deze manier weer tegen te komen.

Terwijl ik de wedstrijd door mijn lens bekijk, vergeet ik haast mijn aantekeningen bij te houden. Wij spelen vooral op de helft van de tegenstander. Daarin zijn we ook regelmatig gevaarlijk en wil Roxy graag een zakje snoep verdienen en pegelt de bal op de lat. De keepster van Voorwaarts weet nog een paar ballen te keren voordat een corner van Roxy voor de voeten van Sharon valt. Zij schiet de bal richting het doel, maar kaatst via de keepster terug het veld in. Daisy weet van de situatie gebruik te maken en krijgt de bal het doel in. 1-0! Je voelt de opluchting in en langs het veld.

Het is leuk om te zien dat er nog een aantal HBC’ers zijn blijven hangen en moedigen de dames aan. Dit is erg effectief, want na een goede voorzet van Lisa weet Nienke te scoren en verdubbelen we onze score. Helaas maakt Roxy een misstap in de 16 meter en moet het veld verlaten met een dikke, blauwe enkel. Hopelijk valt de schade mee!

HBC VoetbalWe gaan de rust in en genieten van een lekker glaasje limonade. Ik moest van een aantal speelsters de complimenten geven over deze limonade en vooral voor de manier waarop hij gemaakt is. Lekker fris en niet te zoet!

Vol goede moed starten we de tweede helft. Nu ook weer veel op de helft van de tegenpartij. Helaas weten we de puntjes niet op de i te zetten en verzuimen we de score uit te breiden. Daarbij moet ook vermeld worden dat de keepster van onze tegenstander en nog een aantal mooie ballen van ons uit het doel weet te houden.

Vlak voor tijd weet Voorwaarts nog iets goed te maken en komt Marlijn door onze verdediging heen en scoort de 2-1. Ze houdt zich in wat betreft het juichen, maar haar teamgenoten doen dit dubbel en dwars. Ook na het laatste fluitsignaal van Jan gaan zij het veld af met veel gelach en kabaal. Wij zijn echter wat meer ingetogen, ondanks de overwinning, want iedereen is het er mee eens dat er meer in had gezeten.

Volgende week onze laatste bekerwedstrijd. Dit keer tegen Sporting ’70. Zij hebben de vorige twee wedstrijden ook gewonnen, dus het spant erom wie er door bekert.

Dus dames en heren, komen jullie ons aanmoedigen aankomende zondag om 14.00 uur? Tot dan!

Uw razende reporter,
Gina Beliën

Bekijk alle foto’s: