G1: De ontwikkeling

Overbos G1 – HBC G1: 5-0

In 2004 is HBC begonnen met G-voetbal. Puur vanuit de basis. Gewoon een groep jeugdspelers een bal geven en laten spelen. Dat ontwikkelde zich wonderwel heel goed. In de latere competitie werd heel leuk meegedaan en het G-voetbal groeide bij HBC zelfs door tot 2 teams, die beiden vaak in de bovenste regionen mee konden doen met uiteindelijke kampioenschappen. Geen enkel team kan altijd de beste zijn, dus zijn er bij HBC G ook mindere perioden. Nu geen jeugd meer en nog maar één seniorenteam (allebei jammer).

Het huidige team moet zich door spelerswisselingen opnieuw ontwikkelen. Dat kost natuurlijk even tijd. De resultaten zijn daarbij van ondergeschikt belang. Spelplezier gekoppeld aan inzet kan echter op elk niveau en dat is dan ook de insteek voor de komende tijd. De inzet was deze wedstrijd zeker aanwezig. Dat was ook de belangrijkste reden van het goede resultaat tegen de vooraf verwachte zware wedstrijd tegen Overbos, de topper van de poule.

MATHIJS, de jongste van het team, heeft vorig seizoen goed gekeken naar de vorige spits. Hij wordt ook steeds beter. Is wat breder inzetbaar, maar komt in de spits het beste uit de voeten. In de eerste helft komt hij weer een keer vrij voor de keeper en schuift de bal koel naar de goal. Doelpunt denkt iedereen, maar de bal kaatst net via de binnenkant paal weer het veld in. Wat een pech!

Verder had HBC niet te klagen, want ook Overbos schoot meer tegen de paal dan in het doel. Mede daardoor stond het nog maar 2-0 met de rust. De 2e helft bleef HBC met dezelfde inzet strijden en met succes. Kort na rust een lullige treffer, via een verdediger vlak voor SEBASTIAAN van richting veranderd en nog 2 nette doelpunten zorgden voor een 5-0 eindstand.

De goed leidende scheidsrechter, ex-HBC G speler van het eerste uur, zag dat het met HBC wel weer goed gaat komen.

Leo Holdorp