HBC G1: De verwachtingen…

HBC G1 – UITGEEST G2: 3-4

De verwachtingen waren hooggespannen in de derde match van dit seizoen. Na twee verliespartijen moest het nu toch echt gaan gebeuren. Althans dat kon geconcludeerd worden uit de ontwikkelingen bij de trainingen en wedstrijden en de “inside information” van de ex-Uitgeest, en nu HBC, speler. Het team was ook op gebrand op een goed resultaat.

De aftrap was voor Uitgeest, maar HBC trok het spel snel naar zich toe. Met heel aardig en verzorgd spel werd er druk gezet op Uitgeest. De gelijkwaardige tegenstander liet zich echter niet zomaar wegspelen en had ook behoorlijke kansen. Een kwartiertje bleef het gelijk opgaan voordat Uitgeest de score wist te openen.

HBC bleef goed doorgaan en het was DAVY die na 2 uur en 20 minuten spelen het eerste doelpunt van dit seizoen voor HBC liet aantekenen. Het lang verwachte doelpunt gaf extra energie. REILIO en MATHIJS bleven scherp als spits en de middenlinie, met DAVY, JEROEN, FRANK en BODIAM, had volop aanvallende acties.

Mede daardoor kon de verdediging, met MAARTEN, GERT-JAN en JOHAN, niet voorkomen dat Uitgeest nogmaals de voorsprong nam. De verwachting werd in de rust nog eens herhaald en HBC ging er vol voor.

Opnieuw DAVY zorgde voor de gelijkmaker. Het bleef een zeer aardig schouwspel met kansen voor beide doelen waar Uitgeest het best mee omging. Na opnieuw de voorsprong genomen te hebben maakte DAVY zijn 3e en ook de mooiste goal van de dag. Vanaf grote afstand over de keeper en net onder de lat, 3-3. Een ieder had vrede gehad met een gelijkspel, maar helaas maakte Uitgeest via de benen van SEBASTIAAN de winnende.

De verwachtingen zijn wat betreft de uitslag niet helemaal uitgekomen. Het getoonde spel liet echter zien dat er zeker mogelijkheden zijn…

Leo Holdorp