JO11-2: Knokken om elke meter…

Koninklijke HFC JO11-6 – HBC JO11-2: 2-1

Dat Corona op je longen kan slaan, dat wisten we inmiddels wel. Dat het naar je hoofd kan stijgen, is verrassend nieuw. Ik verzeker u: “Het houdt aardig huis in de bovenkamer!”

Gisteren reed ik uit werk naar huis en belandde in een lelijke file. Een verwarde man liep op de A10. Het was ‘m allemaal te veel geworden. Te veel shit aan zijn hoofd. Coronastress bleek achteraf! Deze vertraging van ruim een uur gaf mij de tijd eens rustig over de opstelling na te denken.

Mick en Vico waren er niet. Gijs was geblesseerd – nog van vorige week – en kon mogelijk alleen keepen. Kortom, geen wissels deze belangrijke wedstrijd tegen de ex-vriendjes van Taryn en James. Na het invullen van wat vragen via de app, mochten we het terrein op. Lekker rustig was ’t. Zo rustig dat koffie onvindbaar was…

Ik werd vriendelijk begroet door een oude grijze bebrilde man gehesen in een lange rode winterjas. Op zijn rug prijkten de mooie worden “Arbitraire leiding”.

“Prima geregeld hier”, dacht ik even. Dat was maar heel kort toen bleek dat we zes keer van veld moesten ruilen en de Koninklijke geen reserve-shirts had geregeld. HBC speelt pas sinds 1902 in het wit. Begrijpelijk dat dit nog niet bekend was. Bij de oude man was het eerder niet meer bekend, denk ik. Wat vergeetachtiger de laatste tijd…

Wat later dan gepland om 12.35 uur startten we de wedstrijd. Curieuze starttijd 12.35, maar de uitloop leek niemand te deren. Zeker de oude man in de rode jas niet, die het niet eens door leek te hebben. De oude man had dan wel de “Arbitraire leiding”, maar omdat hij het niet meer kon belopen – knie- en heupartrose – had hij een 12-jarige jongen aangesteld om de honneurs waar te nemen.

We begonnen heel goed. Nathu voorin en Koen in het centrum daar achter. Cruz maakte achterin de as compleet. Rechts en links van Cruz de opkomende backs James en Lars. Gijs op doel. Wat een held. Toch gewoon spelen door de pijn heen. Duo Adam en Jenoah op de vleugels zoals altijd.

Het was een zware eerste kwart. Geknokt werd om elke meter. Een degradatieduel zoals die hoort. Ook KHFC had vooraf nog de hatelijke nul punten. Met op en neer gaande acties was vooral het publiek winnaar. Koen was dichtbij een doelpunt en ook Adam had er best ééntje mogen maken vandaag. Dat zou ons gesterkt hebben.

Via corners was HFC gevaarlijk, maar wij kregen de beste uitgespeelde kansen. Twee mooie aanvallen hadden meer verdiend. Een mooie combinatie van James met Adam had Jenoah moeten afronden. Koen was dichtbij, maar trof het zijnet na een mooie opbouw via Cruz en Lars. Met 0-0 gingen we rusten. “Een typische wedstrijd waar de ploeg die als eerste scoort ook wint”, zei ik.

Direct na rust kwam er iets van vermoeidheid in de benen. Geen wissels is pittig. Cruz werkte een scherpe voorzet van KHFC ongelukkig in eigen doel. Balen! Het geloof van de jongens bleef, maar de strijd van de eerste helft was niet vol te houden. Nathu schoot net over na een mooi passje van Koen. Jenoah en Adam schoten van te ver toen ze door Cruz en James alleen voor de keeper werden gezet.

De jonge scheids floot onterecht voor een vermeende overtreding van Nathu. Niemand lette op en 3 spelers van KHFC gingen alleen op Gijs af. 2-0.

Boosheid gaf nog wat extra adrenaline aanvullend op de dextro. Een penalty werd ons ontnomen toen een HFC-speler een bal van Adam pareerde met de hand. Enkele minuten voor tijd maakte Nathu krachtig alsnog de 1-2. Koen haalde snel de bal uit het net en legde die op de stip. Er zat nog een verrassing in. Dat voelde iedereen!

De oude man van de “Arbitraire leiding” dacht daar anders over. De uitloop van het begin moest mogelijk goed gemaakt. Een instructie naar de jonge scheids volgde en wedstrijd kwam te einde toen hij op zijn fluitje blies. De oude man was een beetje in de war, want er stonden zeker nog 3 minuten op de klok. JP moest diep adem halen. 😊

Een gelijkspel had zeker terecht geweest, maar het mocht niet zo zijn! We moeten vooral naar ons zelf kijken. Kansen genoeg gehad. Ik sluit niet uit dat we de oude man in verwarde toestand binnenkort van de A10 moeten afhalen. Giftige cocktail beginnende Alzheimer en Coronastress.

Voordeel is wel dat je goed herkenbaar bent in een lange rode winterjas!

Goed weekend allemaal! Kop op! Ik ga even uitvissen welke competitie we spelen tussen herstvakantie en kerst!

Arjen Lindeman