Onze Mini’s geven brood en spelen…

HBC Mini’s 1 – Hoofddorp Mini’s 1: 15-9

“Geef ze brood en spelen!” Het ultieme smeermiddel waarmee Julius Ceasar het gewone volk in Rome gedeisd hield in zware tijden. Deze “JC” was dus net als “de onze” ook een heel wijs man. Even was er veel onrust in Heemstede en ver daarbuiten toen de RIVM van de week aankondigde dat voetbalwedstrijden zonder publiek afgewikkeld moesten gaan worden.

Gelukkig was het bestuur van HBC zo slim om het vlaggenschip – Mini’s 1 – op het veld naast het parkeerterrein te laten spelen. Op die manier kon iedereen hun sterren alsnog aanschouwen en daarmee hoop houden in deze barre Coronacrisis. Gelukkig maar! Wat zou er gebeuren als onze Minis’1 van het volk afgenomen zou worden? Plunderingen? Stakingen? Dit bleef ons bespaard!

We begonnen klokslag 8.30 uur met de gebruikelijke 2 partijtjes 4 tegen 4. Vier kwartjes van tien minuten. Advies : Kom niet te laat, want binnen 10 seconden scoren we al! Zo ook vandaag. De teampjes werden willekeurig opgedeeld:

Team Marc: Otto, Jim, Tijs, Koen, Xavi
Team Arjen: Gijs, Arnoud, Sal, Youp, Died

Dit laatste teampje begint stormachtig. Naar beproefd recept opent Youp reeds de score binnen de minuut. Hoofddorp heeft de bal nog niet geraakt en kijkt al tegen een achterstand aan. Youps’ schot wordt elke week harder en gerichter.

Died heeft er zin in en jaagt als een hongerige leeuw op de bal alsof het een jong hertje is. Als snel verovert hij zijn prooi en maakt de tweede. Gijs doet wat Gijs altijd doet en dat is scoren. Van dichtbij en veraf. Maakt niet veel uit. Een doelpunt is een doelpunt. Voor rust lager er al twee in het net, afkomstig van zijn linker…

Arnoud staat vandaag “aan” en zo nu en dan weer “uit”. 😊 Maar als hij “aan” staat, laat hij zijn brille zien. Ballen op de lat. Versnellingen waar geen antwoord op is. En natuurlijk ook een prachtige treffer.

Met een ruime voorsprong gaan we rusten. Na rust verliezen ze iets van de aandacht tegen het andere team, maar Sal houdt onze helden in de wedstrijd. Twee doelpuntjes van ver gaan tergend langzaam over de lijn. Maar tellen doen ze!

Hoofddorp verweert zich kranig en tekent voor uiteindelijk 9 doelpuntjes. Gijs en Died vinden beiden nog paar keer het net. Youp maakt de mooiste van de dag na een flitsende aanval over 3 à 4 schijven. Superknap, hoe de bal rondgaat voordat Youp met zijn puntje vakkundig afrond. Na 40 zinderende minuten geeft het scorebord 15-9 aan. Winnen van het doorgaans sterke Hoofddorp is zeldzaam en met zo’n monsteruitslag al helemaal. Geniet er maar van. Wat zijn we goed: “Veni Vidi Vici”, hoorden we Julius Ceasar ook eens zeggen!

Arjen Lindeman

Dan schakelen we nu over naar de verslaggever van de team Marc…..Marc en/of Nick kom er maar in! 😉😉


HBC Mini’s 1 – Hoofddorp Mini’s 1: 12-11

Het team met Otto, Jim, Tijs, Koen en Xavi moest het vanmorgen doen met alleen een glaasje water. Eerst presteren en bij een goed resultaat kan er pas worden gegeten. 😉

Met militaire precisie gingen de mannen van start en met grote overmacht werd de ploeg uit Hoofddorp overrompeld in de eerste 10 minuten, het geweld waarmee de HBC Mini’s de tegenstander onder druk zetten, was indrukwekkend en ging gepaard met de nodige doelpunten.

Langs de lijn werd er door de meegereisde supporters van Hoofddorp gefluisterd en gespeculeerd over de fysieke kracht van HBC. De uiteindelijke uitslag bleef steken op 7-4 in het voordeel van onze strijders. 💪

Het doelpuntenverloop moet ik jullie even schuldig blijven; het was namelijk erg gezellig langs de lijn. 🥳 Oude anekdotes werden opgehaald achter de hekken. 😷 De opa van Jim die als trainer in de jaren 80 zijn gloriejaren beleefde bij HBC met een kampioenschap in 1987, stond langs de lijn druk de namen te noteren van alle talenten. Ook werd Joost overgehaald om stage te gaan lopen als trainer. 😊 Hier had je toch wel interesse in, Joost?

De tweede wedstrijd was erg spannend, de geleverde inspanningen van de eerste helft gingen hun tol eisen. Er werd helaas nipt verloren met 5-7. Al met al een mooie foto-ochtend, het is genieten om te zien hoe de jonge strijders met plezier bezig zijn met elkaar.

Fijne herfstvakantie allemaal! 🙌

Stan Koster