Hoe zit het met de Regiocup? Deel 2

Dinsdag 25 mei 2021 schrijft de KNVB dat het de goede kant op gaat met de besmettingscijfers. Het is wellicht mogelijk dat er vanaf zaterdag 5 juni 2021 misschien al versoepelingen mogelijk zijn en dit biedt voor de KNVB voldoende perspectief om te starten met de verdere voorbereidingen voor het spelen van de KNVB Regiocup voor de jeugd.

De KNVB is bezig om het wedstrijdprogramma op te bouwen, waardoor er in het weekeinde van 5/6 juni, 12/13 juni, 19/20 juni en 26/27 juni nog gespeeld kan worden. De KNVB streeft ernaar, het programma op maandag 31 mei aan het einde van de dag te publiceren op onder meer Voetbal.nl.

De samenstelling van teams mag gedurende de Regiocup wisselen. Enige vereiste is dat spelers dit seizoen ingeschreven staan als lid van jouw vereniging én dat ze uitkomen in de juiste leeftijdscategorie.

Definitief besluit
Zoals het er nu uitziet volgt er op dinsdag 1 juni een persconferentie waar het demissionair kabinet de eventuele versoepelingen van stap 3 van het openingsplan aankondigt. Direct na die persconferentie neemt de KNVB een definitief besluit over het spelen van de KNVB Regiocup.

Voorbereiding
Uiteraard levert bovenstaand bericht veel werk op voor de wedstrijdsecretarissen zaterdag en zondag. Zij zijn al bezig met het benaderen van mensen voor wedstrijddiensten en als scheidsrechter. Mocht u beschikbaar zijn om bij wedstrijddiensten of als scheidsrechter te fungeren, meldt u dan bij Klaas Lukkien: klaas.lukkien@svhbc.nl.

Daarnaast kunt u benaderd worden om te helpen achter de bar in de kantine. Het terras mag open zijn, maar of ons clubhuis ook toegankelijk zal zijn, weten wij nog niet. Ook weten wij nog niet of er toeschouwers op het sportpark mogen komen. In ieder geval mogen er nog geen toeschouwers op het sportpark komen tot en met dinsdag 1 juni 2021. Verder weten wij ook nog niet of er kleedkamers gebruikt mogen worden. Al met al zijn er nog veel onzekerheden, maar bent u wel alvast ingelicht, mocht er toch groen licht komen.

Uiteraard zullen wij u op de hoogte houden als er meer nieuws is.

Namens het bestuur van HBC Voetbal,

Jan Zwarter
Wedstrijdsecretaris