Hoe zit het met de Regiocup? Deel 3

Vrijdag 28 mei 2021 maakte het kabinet bekend dat er weer teamsporten gespeeld mogen worden voor jeugd tot en met 17 jaar. Dat betekent dus concreet dat de Regiocup doorgaat voor alle teams van HBC tot en met O17. Helaas mogen MO19 en JO19 niet aan de Regiocup deelnemen, omdat de spelers van deze elftallen meestal 18 jaar en ouder zijn.

Start 5 juni
Vanaf het weekeinde van 5/6 juni start de Regiocup. Ook in de weekenden van 12/13 juni en 19/20 juni wordt er gevoetbald. Het laatste weekeinde van de Regiocup is 26/27 juni. Hoe het wedstrijdschema voor de Regiocup er uitziet, wordt maandag 31 mei bekendgemaakt via Sportlink, de wedstrijdzakenapp en Voetbal.nl. Alle teams van HBC, vanaf de JO8 tot en met de MO17 en JO17 doen mee aan deze cup. Er wordt weer gespeeld tegen andere verenigingen, thuis én uit.

Kleedkamers
De kleedkamers en douches mogen weer gebruikt worden, maar wel met anderhalve meter afstand tussen de personen in de kleedkamer. Dit geldt voor zowel wedstrijden als trainingen.

Geen toeschouwers
Er zijn helaas nog geen toeschouwers toegestaan bij de wedstrijden en de trainingen.

Clubhuis
Het clubhuis (en terras) zijn gelijkgetrokken met de reguliere horeca en mogen dus open onder dezelfde voorwaarden als die er voor de horeca geformuleerd zijn. Hoe dit bij HBC Voetbal gaat worden geregeld, wordt nog bekend gemaakt.

Trainingen senioren
De trainingen voor alle senioren mogen weer normaal gehouden worden. De anderhalve meter tijdens het trainen/voetballen is niet meer nodig en er mogen ook weer partijspelen gespeeld worden, maar alleen tussen personen en teams van HBC.

Hulp gevraagd
Het kan zijn dat u gevraagd wordt om als scheidsrechter te fungeren. Tijdens de afgelopen Coronatijd is dit goed gelukt en wij hopen ook op die medewerking van eenieder tijdens de jeugdwedstrijden in de weekenden. U kunt dan ook de wedstrijd van uw dochter en/of zoon van dichtbij volgen, want zoals hierboven vermeld zijn toeschouwers niet toegestaan. Ook zal er hulp nodig zijn bij het draaien van de kantinediensten en eventuele overige werkzaamheden. Denk hierbij onder andere aan het aanvegen van de kleedkamers, wassen van de (reserve-)kleding en het assisteren bij de wedstrijddiensten.

Stichting Sportpark HBC
Dat er nog vier weken gevoetbald kan worden, is mede te danken aan de medewerking van Stichting Sportpark HBC. Gewoonlijk gaan eind mei de grasvelden in onderhoud, maar de Stichting heeft gemeend medewerking te moeten verlenen, zodat er toch nog gevoetbald kan worden tegen andere verenigingen. Hartelijk dank.

Ingangsdatum versoepelingen
De versoepelingen gaan in op zaterdag 5 juni 2021. Komende week tot en met vrijdag 4 juni 2021 blijft alles nog (even) zoals het nu is.

Eventuele wijzigingen
Omdat ook wij nog niet helemaal op de hoogte zijn van alles wat wel en niet mag, er nog overleggen moeten volgen met onder andere de kantinecommissie en binnen het wedstrijdsecretariaat en het bestuur, kunnen er nog wijzigingen in de hierboven genoemde mededelingen volgen. Uiteindelijk beslist het bestuur van HBC Voetbal, in samenwerking met de Stichting Sportpark HBC, hoe alles dient te verlopen op het sportpark. Daarnaast bepaalt de kantinecommissie hoe alles verloopt op het terras en in het clubhuis. Wijzigingen worden op de website bekend gemaakt.

Namens het bestuur van HBC Voetbal,

Jan Zwarter
Wedstrijdsecretaris