Nieuws over Regiocup

De KNVB heeft besloten dat de Regiocup voor senioren dit seizoen definitief niet meer haalbaar is. Mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen zijn doorgeschoven naar (op z’n vroegst) 18 mei en dan blijft er te weinig tijd over voor een toernooi.

Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen in elk geval tot 18 mei niet als team trainen, alleen in groepjes van vier. Om verantwoord wedstrijden te kunnen spelen, is een periode van twee tot drie weken nodig om wedstrijdfit te kunnen worden. In dat geval zou de KNVB Regiocup op z’n vroegst pas in het weekend van 5/6 juni kunnen starten.

Voor een toernooivorm blijft er dan te weinig tijd over, omdat de zomervakantie in onze regio op 10 juli van start gaat en er in de zomer op het sportcomplex onderhoud nodig is. Daarnaast is het gezien de uitgestelde versoepelingen op dit moment onwaarschijnlijk dat de datum waarop volgens het openingsplan weer wedstrijden gespeeld mogen worden (7 juli) naar voren wordt gehaald.

De jeugd mag wel al enige tijd normaal trainen en op de eigen vereniging partijtjes spelen. Aangezien zij hierdoor al wedstrijdfit zijn, houdt de KNVB de optie voor een Regiocup voor jeugdteams zo lang mogelijk open. Ze zijn hierover in gesprek met de regering en blijven zoeken naar mogelijkheden.