HBC Voetbalseizoen op punt van beginnen

Komende zondag, 8 augustus 2021, begint bij HBC het nieuwe voetbalseizoen 2021/2022. De zondagselectie 1 en 2 bijt het spits af en begint met trainen om 11.00 uur. Een deel van de selectie, maar ook de vrouwen 1 en Zondag heren 4 hebben gedurende de zomermaanden ook doorgetraind, dus niet iedereen begint stram aan de trainingen.

Vanaf dinsdag 10 augustus begint ook Onder 23-1 aan de eerste training. Dit selectieteam is nieuw dit seizoen en gaat zijn competitiewedstrijden thuis aan het einde van de zaterdagmiddag om 17.00 uur spelen.

De eerste oefenwedstrijden zijn op zaterdag 14 augustus en zondag 15 augustus. In plaats van het Jeugdweekeinde aan het einde van de schoolvakantie, wordt er nu op zaterdag 21 augustus de HBC Jeugddag georganiseerd tot en met 17 jaar. Hoe die eruit gaat zien is ons nog onbekend, maar dat het een leuke dag gaat worden staat vast. Wel dienen de spelers en speelsters die mee willen doen zich aan te melden bij Robert Zandstra: rzandstra1980@gmail.com. Kosten voor deze dag zijn 10 Euro per persoon.

Vanaf 23 augustus, als de schoolvakanties zijn afgelopen, gaan alle HBC-teams weer trainen. Helaas zal vanaf deze datum wel een aangepast veldenschema gaan gelden, omdat tot en met vrijdag 3 september alleen de kunstgrasvelden gebruikt mogen worden. Dit komt mede doordat in juni de Regiocup nog gespeeld werd voor de jeugdteams en daardoor de velden later ingezaaid konden worden.

Gelukkig zijn er teams en trainers die met ons meedenken en gedurende deze periode op andere avonden gaan trainen, zodat iedereen ruimte heeft om te trainen. Dit zijn bijvoorbeeld Zondag Heren selectie 1 en 2, de vrouwen en Zondag Heren 4. Het is even inschikken, maar vanaf zaterdag 4 september zijn alle velden weer beschikbaar. Vanaf zaterdag 4 en zondag 5 september gaan de bekerwedstrijden en voor andere teams de competitiewedstrijden van start.

Doeltjes gerepareerd
In de maand juli zijn de doeltjes van 5 x 2 meter, de zogenaamde pupillendoelen, allemaal nagekeken. Wat opviel was, dat de aluminium delen van de doelen bij de meeste doelen gescheurd waren. Dit komt hoofdzakelijk doordat de doelen geschoven worden over de velden, hard neergezet worden en soms omgegooid worden. Dit kan voorkomen worden door de doelen te rollen, op de meeste doelen zitten wieltjes, met het team samen te tillen en op de grond neer te zetten in plaats van te laten vallen. Waarschijnlijk worden bij enkele doelen ook nog de netten vervangen. Al met al een grote kostenpost, die voorkomen kan worden door voorzichtig met de spullen van HBC om te gaan.

Trainingsmaterialen
Alle ballenhokken zijn gedurende de voetballoze periode leeggemaakt, schoongemaakt en bijna allemaal weer gevuld. Slechte ballen zijn vervangen, de overgooiers gewassen en nagekeken, de hoedjes nagekeken. Wat na afloop van het vorige seizoen opviel, is dat er toch wel veel ballen verdwenen waren. Wij kunnen niet genoeg benadrukken dat de materialen die je mee naar het trainingsveld neemt, ook weer mee terugneemt. Het tellen van het aantal ballen is hierbij cruciaal, want als er een bal mist, wordt deze niet (direct) vervangen. Het vervangen van ballen kost nogal wat en dat kan niet altijd meer uit het geprognotiseerde budget. Wij hopen dan ook dat alle mensen die training geven vooraf het aantal materialen telt en achteraf nogmaals, zodat dezelfde materialen nog aanwezig zijn.

Vrijwilligers
Gelukkig beschikt HBC over vele vrijwilligers. Daar vallen meestal trainers onder, maar zeker ook teammanagers en scheidsrechters. Daarnaast zijn er ook nog mensen die algemene dingen voor de club doen, zoals het draaien van wedstrijddiensten en het draaien van kantinediensten. Omdat deze laatste groep ouder wordt en er ook mensen afvallen, zullen dit seizoen ouders van jeugdspelers, maar ook spelers en speelsters van de seniorenleeftijd (18 jaar en ouder) benaderd worden om in het clubhuis, achter de bar, te helpen en te helpen met de wedstrijddiensten. Hiervoor worden ouders en spelers/speelsters benaderd, die geen andere functie binnen HBC vervullen. Hier geldt vooral dat vele handen licht werk maken en dat wij met z’n allen de vereniging HBC hooghouden. U wordt benaderd voor een deel van de dag, hoeft dit meestal maar één keer per seizoen te doen en een deel van de dag. Dit kan in de avond zijn, maar zeker ook op de zaterdagen en zondagen. Wij gaan ervan uit dat eenieder zijn steentje hierin zal bijdragen.

Samenwerking HBC De Toekomst
Ons clubhuis, HBC De Toekomst, heeft ambities uitgesproken door op zaterdag langer open te zijn en, indien gewenst, ook op de dinsdagavond, woensdagmiddag (dat gebeurt meestal al) en vrijdagavond open te zijn. Maar ook hier hangt het af van de beschikbaarheid van mensen die de bar willen bezetten. Heeft u interesse om op deze middag en/of avonden achter de bar te staan, meldt u dan via het volgende e-mailadres: wedstrijdsecretariszondag@svhbc.nl

Respect
Wij hopen natuurlijk dat Corona dit seizoen geen roet in het eten zal gooien. Dan worden er weer wedstrijden gespeeld tegen andere clubs en ook bij andere clubs. HBC gaat ervan uit dat de tegenstanders, scheidsrechters, maar ook de trainers, coaches en teammanagers gerespecteerd worden. Bedenk dat deze mensen meestal vrijwilligers zijn en dat een vereniging niet zonder deze mensen kan bestaan. Natuurlijk maken deze mensen ook fouten, maar als zij niets doen, kan de vereniging niet draaien. Dus accepteer fouten van de vrijwilligers, hoe verkeerd zij het ook doen.

Wij wensen u een plezierig en sportief voetbalseizoen toe.

Namens het bestuur van HBC Voetbal,

Jan Zwarter
Wedstrijdsecretaris