Wedstrijdverslag G1: Het vooruitzicht…

Waterloo G1 – HBC G1:  3-1

In Driehuis verzamelde zich de complete selectie van HBC. Twaalf man sterk stond te trappelen om het op te gaan nemen tegen Waterloo. Een kleine vereniging waar alles nog “gewoon” door spelers in plaats van allerlei commissies gedaan wordt. Desondanks een niet te onderschatte tegenstander.

Even puzzelen voor de begin opstelling en dan vol goede moed het veld in. Jammer dat er geen publiek was, want er ontspon zich een best aardige wedstrijd. HBC zocht waar mogelijk de aanval, maar dat deed Waterloo ook. Naast de “oudjes” stonden spelers die snel waren. Die combinatie en het gegeven dat ze allemaal een goed en hard schot hadden, zorgde ervoor dat HBC onder druk kwam te staan.

RICHARD gaf, als nieuwe centrale verdediger, echter geen krimp. Als een echte Virgil van Dijk eiste hij de hoofdrol op in deze wedstrijd. Helaas kon hij, met zijn maten in de verdediging, niet voorkomen dat Waterloo een 2-0 voorsprong nam. Ondanks pogingen van JEROEN en schoten uit de tweede lijn lukte het HBC niet te scoren. Alleen JAN trof doel uit een scrimmage.

De rust die daar direct op volgde was nuttig om de gemoederen weer tot bedaren te brengen. Gesterkt door dat doelpunt en met nog één helft te gaan, pakte HBC de draad weer op en probeerde de stand gelijk te trekken. Aanval na aanval volgde, maar het doel werd niet meer gevonden. Waterloo lukte dat nog wel een keer zodat de einduitslag 3-1 werd. Jammer, want een gelijkspel had de verhouding beter weergegeven. 

Voor de derde keer op rij verloren. Dat is nooit leuk, maar we maken ons pas echt zorgen als dat vier keer wordt…

Leo Holdorp