HBC G1: De laatste wedstrijd…

HBC G1 – Waterloo G1: 1-3

De coronaperikelen hakte er dit keer iets minder fors in dan vorig jaar. Toen werd de competitie stilgelegd, nu alleen de training. Zo kon het dat de laatste wedstrijd van het winterseizoen toch gespeeld kon worden. Waterloo kwam daarvoor naar Heemstede.

Voor de stand was het niet meer interessant, want beide konden niet meer stijgen of dalen. Dus werd het een spel om de – sportieve – eer. Na de wat onvriendelijke heenwedstrijd was dat wel een verademing. Nu werd er gewoon lekker gevoetbald. Onder leiding van de echte man in het zwart, Maurice, ging het spel goed heen en weer.

Waterloo was wat besluitvaardiger dan HBC, zeker voor de goal. Desondanks werden er wel een paar kansen gecreëerd, maar JEROEN en JAN konden het niet afmaken. Keeper SEBASTIAAN stond steeds op de goede plaats en wist elke poging van Waterloo te bedwingen. Met een 0-0 de rust in gaf de verhoudingen goed weer.

In de tweede helft had HBC zeker ook mogelijkheden, maar Waterloo nam toch de voorsprong. JAN ondernam vlak daarna weer een van zijn rushes maar bleef nu wel rustig voor de goal en dus was de 1-1 een feit. Met vernieuwde energie ging HBC verder, want het zat er echt in. Helaas dacht Waterloo daar anders over. Kort na elkaar maakten zij de 1-2 en 1-3.

Daarmee kwam een eind aan deze serie wedstrijden. Tot half januari krijgt het team nu rust. Tijd om de kleine en grotere pijntjes te laten herstellen. En ons te beraden op een plan hoe het verder moet zonder REGILIO en SEBASTIAAN.

Bij de betaalde jongens zou je zeggen dat ze tussentijds kiezen voor het grote geld. Dat is hier uiteraard niet van toepassing, desondanks hebben zij nu de laatste wedstrijd voor HBC gespeeld en verruilen zij HBC voor Uitgeest.

Leo Holdorp

Bekijk alle wedstrijdfoto’s van deze wedstrijd hieronder: