HBC G1: De laatste kans

HBC G1 – ONLY FRIENDS G4: 0-0

De competitie is zo goed als gespeeld. Het wordt lastig, maar er is nog een kleine kans om er extra glans aan te geven. Het verschil tussen nummer 1 en 2 is met 4 punten in theorie nog te overbruggen. De ultieme opdracht voor deze topper is dan ook: winnen!

Only Friends komt met maar liefst 13 spelers naar Heemstede. HBC moet het met slechts 8 doen. Desondanks weet HBC zich aardig te weren. Het moet gezegd dat Only Friends het betere van het spel heeft en ook veel gevaarlijker is voor het doel.

Keeper JAN heeft zijn handen én voeten, vol met alle schoten op doel. Dan toch de nul houden is knap. Door wat pijntjes van verschillende spelers komt het gemis aan wissels extra aan het licht. Waar Only Friends steeds opnieuw verse krachten binnen het veld bracht piepte en kraakte HBC in alle voegen.

Met de 0-0 ruststand gingen de teams verder. Opvallend was het sterke spel van MATHIJS. Hij was zeer actief en probeerde als spits al direct “hoog druk te zetten” zoals dat heet. Hij was zelfs heel dichtbij het winnende doelpunt, maar helaas.

Overigens lukte dat niemand waardoor bij het laatste fluitsignaal alles wat Only Friends was in juichen uitbarstte. Kampioen, en daar doe je het voor. HBC was dichtbij, maar de laatste kans kon helaas niet verzilverd worden.

Leo Holdorp