De missie van JO12-1

Op 28 augustus 2021 startte ik een missie, visie en strategie op het gebied van jeugdvoetbal bij HBC selectie (JO12-1). Je hebt te maken met spelers, ouders en jezelf als trainer-coach, ‘Communicatie is een belangrijke factor’. Door middel van een routekaart; ‘structuur bieden, stimuleren, individueel aandacht en verantwoordelijkheid geven’ bewandel je een goed proces.

In de Hoofdklasse – G (FASE 1) 6 wedstrijden en 9 punten (Doelpunten 19+ / 28-). In het optimaal leren, presteren en ontwikkelen zoek je naar kennis in een speelsysteem. Uiteraard laten we spelers zoveel mogelijk rouleren, maar er zijn spelers die al naar vastigheid zoeken.

Eind december 2021 werd er gekeken inhoudelijk wat teamsport voetbal inhoud. Daarnaast werd gezocht naar de woorden, ‘alles eruit halen wat in je zit’ met een positief zelfbeeld, doorzettingsvermogen, wilskracht en focus.
In de Hoofdklasse – H (FASE 2) 7 wedstrijden en 12 punten (Doelpunten 38+ / 26-)

Waar ben je goed IN en Wat wil je graag leren vaak na wedstrijden bespreek je altijd “Wat gaat er goed en Wat kan beter”. In de Engelse term Invest In Yourself en Grow.
In de Hoofdklasse – N (FASE 3) 2 wedstrijden en 3 punten (Doelpunten 11+ / 3-)

We maakte afspraken in de keuzes die je tijdens de training of wedstrijd maakt een eigen keuze is bewust. Maak je een verkeerde keuze dan herstel je dat met elkaar, ‘intrinsieke motivatie’.

Streng maar rechtvaardig tijdens trainingen en de grens tussen presteren en overcompenseren. Belangrijk om dit te stimuleren in de vorm van GROEIMINDSET. Alle spelers hebben TALENT: statisch = aanleg / groei = ontwikkelbaar.

Op dit moment:
In de Hoofdklasse – G (FASE 4) 6 wedstrijden en 10 punten. (Doelpunten 25+ / 18-)

Met nog twee wedstrijden te gaan 14 en 21 mei is deze groep in staat om één van zijn doelstellingen te halen. Wie de calculator erbij heeft gepakt: 19 + 38 + 11 + 25 telt (93 doelpunten). Naast deze tegenprestatie -28 -26 -3 -18 (75 doelpunten) is onze keeper erop gebrand om dit aantal laag te houden.

We gaan er alles aan doen om de 100ste doelpunt van het seizoen te scoren!

De groep kijkt uit naar een mooie afsluiting van het seizoen waarbij mogelijk een verrassing in het verschiet. Uiteraard kunnen wij jullie support op zaterdag 21 mei goed gebruiken: ‘Ik nodig jullie daarom allemaal uit!’

Willem Admiraal
Trainer/coach HBC JO12-1