HBC zet kroon op werk

Kan het nog duidelijker? Een doelsaldo om van de watertanden (67-8), 20 duels gespeeld en slecht één enkele remise en de conclusie kan er dan er ook maar één zijn: HBC Zondag 1 stond dit seizoen op eenzame hoogte en zal als de voortekenen niet bedriegen ook volgend seizoen in de 1e klasse een rol van betekenis gaan spelen.

Jarenlang een titelkandidaat in de 4e klasse met een jonge selectie maar altijd was er wel een team dat net even constanter was en in de nacompetitie ging het dan vervolgens telkens mis. Het roer werd een paar jaar terug drastisch omgegooid.

Er kwamen spelers van buiten binnen (vaak met een HBC-DNA) en de gemiddelde leeftijd steeg navenant. Met succes want de club zit momenteel in een flow! HBC Voetbal heeft organisatorisch zijn zaakjes goed voor elkaar. Ruim 1000 leden, een vriendenclub met 140 leden, een smaakvol clubhuis, een gedegen jeugdopleiding en een selectie die minimaal eerste klasse waardig is.

HBC Voetbal

Vlak voor het duel een enorme rookontwikkeling want maar liefst 18 rookfakkels in de clubkleuren zorgden even voor een zeer dichte mist. Zondag kwam laagvlieger A.S.C. uit Oestgeest langs en als die al de illusie hadden dat er wat te halen viel, dan konden hun aspiraties al na vijf minuten de prullenbak in. Uitblinker Jeroen de Bruijn tikte van dichtbij raak nadat Shady Shehata ( speelde zijn 100e duel) eerst nog de lat raakte.

De Heemstedenaren namen de gasten bij de lurven en combineerden er fris en fruitig op los. Na een half uur konden de enorme bierflessen al uit de ijskast worden gehaald. De keeper uit Oestgeest ‘verslikte’ zich in een afstandsschot van Shady Shehata en het duel was eigenlijk al gespeeld… (Lees verder op Voetbal in Haarlem)

Tekst en foto’s: Voetbal in Haarlem