HD: HBC pakt bij eerste de beste mogelijkheid meteen de titel in tweede klasse

Het kampioenschap van HBC Zondag 1 is ook aanleiding voor het Haarlems Dagblad om er een bericht aan te wijden (en terecht!). Simon Luybé maakte het volgende verhaal:

Voor het eerst in de historie gaat HBC spelen in de eerste klasse. Het kampioensduel tegen ASC werd op imposante wijze beslist: 4-0. Met nog drie duels te gaan, is HBC niet meer te achterhalen door achtervolger Donk. ‘Ik had gedacht dat we al eerder zeker zouden zijn van de titel. Na vijf wedstrijden wist ik al genoeg. Dit team is te goed voor de tweede klasse. En de rek is er nog lang niet uit. Ook volgend seizoen zullen we bovenin meedraaien’, vertelde Jeroen de Bruijn na afloop. Niet alleen door zijn drie doelpunten maar ook door zijn spel was De Bruijn zondag de beste man van het veld.

Een speler die minder kon genieten was Sven Wierda. Natuurlijk was hij blij met de promotie. Alleen moest de topscorer toekijken vanaf de kant. Afgelopen donderdag scoorde Wierda nog drie keer in het met 6-0 gewonnen duel tegen ESTO. Een kneuzing op zijn wreef verhinderde hem te spelen. ‘Het hele seizoen ben ik fit en op het moment suprême overkomt mij dit. Volgende week komt te vroeg maar ik wil de laatste twee wedstrijden nog spelen en nog een paar doelpunten maken’, vertelde Wierda, die in het verleden met Hoofddorp al in de eerste klasse speelde.

Al na vijf minuten spelen werd het 1-0. Shady Shehata, die samen met Arno Dijkstra vooraf werd gehuldigd vanwege zijn honderdste duel in de hoofdmacht, schoot op de lat. Uit de rebound scoorde De Bruijn. Met een houdbaar schot, de stuit was wel verraderlijk, maakte Shehata er 2-0 van. Na rust was het opnieuw De Bruijn: 3-0. Voor Jasper Ketting het sein om vier wissels te brengen, zodat onder andere Steve Olfers en Menno Grijsen konden meegenieten. Het was vlak voor tijd met een fraaie omhaal De Bruijn die voor een passend slot zorgde.

Het was trouwens voor de vijftiende keer dit seizoen dat HBC de nul hield achterin met keeper Bram Verhage, die in 2018 al de promotie van de vierde naar de derde klasse meemaakte. En later ook die naar de tweede klasse. ‘Zonder twee jaar corona had het al eerder gebeurd. We waren er klaar voor en het kampioenschap is geheel terecht. We hebben een prachtig seizoen gehad. Het staat als een huis en wij zijn op elkaar ingespeeld. Trainer Jasper Ketting, die dichtbij de groep staat, houdt iedereen tevreden. Als er blessures zijn, kan dat makkelijk opgevangen worden. Jasper heeft zelf hoog gevoetbald en het systeem is super duidelijk’, laat keeper Verhage zijn trainer meedelen in het succes.

Ketting verlengde niet voor niets zijn contract met twee jaar. Hij heeft het naar zijn zin. ‘Het is een leuke groep. Ik woon in de buurt, zie een leuke uitdaging om er meer uit te halen. De lat moet erg hoog zijn om hier te vertrekken maar je moet wel de mogelijkheid hebben. Daarom staat er wel een clausule in mijn contract.’ Het is voor Ketting de tweede promotie bij HBC. Dat deed de trainer al eerder bij Schoten. ‘Je wil altijd iets achterlaten en door de voordeur weggaan. Zonde hoe het nu gaat bij Schoten. Bij HBC denk ik dat we ook in de eerste klasse goed voor de dag komen.’

Bron: Haarlems Dagblad