Missie van JO12-1, het vervolg

In de vorige editie Missie van JO12-1 was een oproep gedaan voor support aan het 12-1 team. Het zou zomaar kunnen gebeuren dat er voor de 1e plek en het 100e doelpunt van het seizoen gespeeld zou worden.

Gelijkspel of verlies van Overbos zou gunstig zijn. De wedstrijd zou om 9.00 uur in Velserbroek (VSV – Overbos) gespeeld worden. Om 10.30 uur kreeg ik de eindstand door (1-2). Overbos met 18 punten groepswinnaar. Verstandige keuze om hierover maar niets te zeggen tegen de spelers van HBC.

We verzamelde ons om 11.30 uur nabij “Clubhuis De Toekomst” voor een evaluatie FASE 3 en FASE 4 en een uitgebreide lunch, verzorgd door De Toekomstcommissie. De spanning was voelbaar en werd er op de mobiel gekeken naar de uitslag. We besloten om ons mobiel op vliegtuigmodus te zetten en de focus op het eigen voetbalprestatie te leggen.

Na een goede lunch om 12.10 uur maakte wij ons op voor de laatste competitiewedstrijd op veld 5. In kleedkamer 4 werd de knop volledig omgezet. Om 12.30 uur zag ik dat veel ouders zich hadden verzameld.

Door goede Opbouw, Aanvallend voetbal en als gehele team in de omschakeling actief zijn begonnen wij de wedstrijd dominant. Op slag voor rust scoorde Finn B de 1-0. Na rust vlogen wij uit de startblokken 2-0, 3-0 en Elyesa scoorde na 38 minuten spelen 4-0 (100e doelpunt van het seizoen). Einde van de 3e kwart 5-0, 6-0.

Voor de laatste kwart feliciteerde ik het gehele team met het resultaat, maar vertelde dat er al een groepswinnaar was. Doelstelling werd al snel bijgesteld en we zouden keeper Mex onder de -20 doelpunten houden. Uiteindelijk werd het nog 7-0, 8-0 en 9-0.

Een tweede plaats met 16 punten in een geslaagd seizoen.

Wij (JO12-1) willen Klaas Lukkien en Jan Zwarter bedanken voor de wedstrijdzaken!

Willem Admiraal

HBC Voetbal