Pancratius vs Zondag 1: mooie pot

De bezoekers begonnen sterker aan de wedstrijd, maar wisten het overwicht niet om te zetten in doelpunten. Vervolgens kwam HBC beter in de wedstrijd en liet ook deze club zien waarom het bovenin de competitie meedoet. Zo bleven beide ploegen elkaar afwisselen en kregen ze het tegelijkertijd niet voor elkaar om de tegenstander pijn te doen. De gelijke ruststand was dan ook terecht.

Vroeg in de tweede helft deed HBC de opponent via Neil van Hooff pijn: 1-0. Pancratius gaf HBC echter uitstekend tegenstand en wist na ruim een uur spelen met Dave Hertog gelijk te maken. Waar de uitploeg dichtbij de voorsprong was, lukte het HBC opnieuw om te scoren. Arno Dijkstra was de doelpuntenmaker: 2-1. Het zorgde voor energie bij Pancratius, maar het team kreeg twee klappen kort achter elkaar te verwerken.

Eerst ontving Hertog zijn tweede gele kaart, waarna Niels Vahlkamp kort na dat moment hetzelfde overkwam. Pancratius probeerde vervolgens nog alles om de gelijkmaker te forceren, maar kon in de slotfase niet voorkomen dat HBC nog twee treffers kon maken. Tweemaal was het Sven Wierda die raakschoot.

‘Ondanks het resultaat doet vermoeden, hebben beide teams een goede wedstrijd gespeeld,’ oordeelde Pancratius-trainer Danny Hijzelendoorn na afloop. ‘Ik denk dat de neutrale toeschouwer heeft genoten.’

Tekst: Jordi Smit – Het Amsterdamsche Voetbal

Bekijk hieronder de hoogtepunten van de wedstrijd in de foto’s van Simone Slot en het videoverslag van BeuteVideoAnalyses – Rinke Beute.