Vrijwilligersborrel 2022

Afgelopen vrijdag 24 juni was het dan zover, na twee coronajaren eindelijk weer eens de kans om zo aan het einde van het voetbalseizoen 2021-2022 als bestuur, alle kaderleden (teammanagers, scheidsrechters, trainers, coaches, commissieleden, etc.) te bedanken voor de inzet voor HBC Voetbal.

Tijdens deze vooral informele bijeenkomst nam voorzitter Piet Soomer het woord. Hij stond stil bij de emotionele week voor onze club. Namen we eerder deze week nog afscheid van Steef van Loon, zouden we dan vanavond wel door moeten laten gaan. Toch is er besloten deze bijeenkomst door te laten gaan, omdat de vrijwilligers voor HBC ontzettend belangrijk zijn.

Een van die vrijwilligers, Frans Holdorp, heeft onlangs bekend gemaakt na ruim 57 jaar als vrijwilliger aan HBC te zijn verbonden vanwege gezondheidsredenen te stoppen met al zijn activiteiten. Als eerbetoon aan Frans en voor al zijn werk voor HBC heeft het bestuur daarom besloten om met ingang van dit seizoen de Vrijwilligersaward de naam van Frans te geven. Graag hadden we dat in de aanwezigheid van Frans bekend gemaakt, maar hij heeft helaas zich moeten afmelden vanwege verplichtingen in het ziekenhuis vandaag. Fijn om het spontane warme applaus te horen van alle aanwezigen, toen Piet dit bekendmaakte.

HBC VoetbalVervolgens werd er dan over gegaan tot de uitreiking van de bekende HBC Awards. Als eerste werd de winnaar van de Stimuleringsaward bekend gemaakt: Tobin Vroom, helaas niet aanwezig op deze avond, maar hij is de volgende dag thuis verrast met de prijs. Tobin krijgt zijn Award voor: het met veel enthousiasme, al een aantal seizoenen, training geven in de onderbouw en daarnaast afgelopen seizoen ook de wedstrijd coaching van de JO13-2 met veel plezier en met een leuke klik met de spelers gedaan. Volgend seizoen gaat Tobin weer training geven aan zijn broertje (O10). 

HBC VoetbalDaarna was het dus de beurt aan de eerste maal de Frans Holdorp Vrijwilligersaward. Dit jaar is er gekozen voor David van der Geest: Voor het jarenlang assisteren van het bestuur en voor zijn inzet als Teammanager, Coördinator en Hulptrainer voor de jeugdafdeling. Helaas stopt David dit aankomende seizoen als coördinator. Met de Award, oorkonde en mooie bos bloemen werd David in het zonnetje gezet.

Onder het genot van een drankje en een aantal heerlijke hapjes verzorgt door de dames van de kantine, bleven vele nog gezellig nagenieten van de avond. We mogen echt wel stellen dat wij terug kunnen kijken op een zeer geslaagde vrijwilligersborrel. Het bleef nog lang gezellig…