FC Uitgeest thuis onderuit tegen HBC 1

Bijna een uur lang kon FC Uitgeest mee in het spel tegen één van de topploegen dit seizoen in de Eerste Klasse A, maar met een tweede goal van de gasten in de 60e minuut was het verzet wel gebroken. De jongens van FCU deden ook deze wedstrijd weer aanzienlijk hun best, maar kwamen simpelweg kwaliteit tekort om een tegenstander van het formaat HBC op de pijnbank te leggen.

Met een fraaie en volkomen verdiende 0-4 nam de koploper de drie punten mee terug naar Heemstede. Erg? Natuurlijk niet. Er moeten nog heel wat wedstrijden gespeeld worden.

De ploeg uit Heemstede zocht vanaf het begin het initiatief met verschillende kansen als resultaat. Toch had FCU in de 24e minuut bijna de openingstreffer te pakken, maar het schot was net niet genoeg om de bal te raken.

De tweede helft bracht geen verbetering, maar wel een voorsprong voor HBC. Een hoekschop in de 49e minuut bracht de bal bij de volkomen vrijstaande Dijkstra die fraai scoorde: 0-1.

In de 58e minuut werd het allemaal nog erger voor FCU toen Voorham de 0-2 binnen schoot. Het verzet was daarmee wel gebroken. Voor HBC werd het  een walk in the park met de 0-3 in de 71e minuut en de 0-4 in de 76e minuut van wederom Dijkstra.

Een verdiende overwinning voor een betere ploeg die zich mag verheugen met een aantal hele goede spelers zoals Wilderom, Dijkstra en de Bruijn. Is HBC het te kloppen elftal is in deze klasse?

Bron: Verslag van de website van FC Uitgeest

 

Awesome Flickr Gallery Error - Invalid API Key (Key has invalid format)