HBC 1 toont de verhoudingen aan LSVV

Het is LSVV zondag niet gelukt om te stunten tegen de ongeslagen koploper HBC. De ploeg van trainer Gidon Reinders Folmer ging in Heemstede met 3-1 onderuit.

Die nederlaag ontstond met name in de eerste helft toen LSVV teveel ontzag toonde voor de koploper, slordig in balbezit was en niet stevig genoeg in de duels. HBC profiteerde optimaal van die instelling en kwam na twaalf minuten op voorsprong door De Bruin. Twintig minuten later wist Shehata die score te verdubbelen.

Na de rust kwamen de geel-blauwen veel beter voor de dag en er gloorde hoop toen Brian-Paul Tesselaar de spanning kort na de rust terugbracht. LSVV kreeg meer goede mogelijkheden, maar mede dankzij sterk keeperswerk van Verhage bleef HBC op de been en sloeg in de slotminuut nogmaals toe via Dijkstra.

Bron: Dagblad Dijk en Waard

HBC wint na masterclass in eerste helft

Mei 2022. HBC verovert de 2e klasse titel en het enthousiasme en optimisme is ongebreideld en het vertrouwen in de toekomst kent even geen grenzen in Heemstede, aan de boorden van de Ringvaart. ‘Ook volgend seizoen in de 1e klasse gaan we bovenin meedraaien’, wordt met een flinke dosis zelfbewustzijn uitgesproken door spelers, beleidsbepalers en supporters.

Vooralsnog wordt de spijker op de spreekwoordelijke kop geslagen. Ga maar na: na 8 duels voert HBC de ranglijst aan met een doelsaldo om van te watertanden (22-2). Vier punten los en bij twee naaste concurrenten (AGB en AFC ’34) werd keurig een remise uit het vuur gesleept. HBC ligt dus op schema voor een toppositie.

Zondag kwam LSVV op bezoek. Een degelijke eersteklasser uit Zuid-Scharwoude, een plaats net boven Alkmaar. Zouden ze zich ingraven of brutaal hoog druk gaan zetten? Vanaf de eerste balomwenteling kwamen de gasten echter in een imponerende ‘HBC-rondo’ terecht en keken amechtig toe hoe de thuisclub ze bij de lurven nam. ‘Met afstand de beste helft die we dit seizoen hebben gespeeld’, oordeelde keeper Bram Verhage vol bewondering.

Voor de sterk spelende Jeroen de Bruijn in de 11e minuut de eerste goal van de middag scoorde na een flitsende, indrukwekkende aanval over rechts, had HBC al wat mogelijkheden laten liggen. LSVV kwam steeds een stapje te laat in het tikkie takka-voetbal van HBC en mocht van geluk spreken dat er voor de rust slecht een luttele goal bij kwam. Shady Shehata zag een inzet van een ploeggenoot op de paal belanden en was uiterst attent bij de voortzetting: 2-0.

LSVV zag pas in de laatste paar minuten voor de pauze kans zich een paar kansen te creëren maar keeper Bram Verhage bleek een ware sta-in-de-weg. ‘Blij dat ik vanmiddag belangrijk kon zijn voor mijn team want zoveel had ik eigenlijk niet te doen’, analyseerde hij na afloop.

Lees verder op Voetbal in Haarlem

Bekijk hieronder de hoogtepunten van de wedstrijd in het videoverslag van BeuteVideoAnalyses – Rinke Beute.