HBC speelt gelijk bij naaste concurrent

Koploper HBC kan niet imponeren, maar houdt naaste concurrent AFC’34 op afstand

Koploper HBC kon tegen AFC’34 niet imponeren, maar de ploeg van trainer Jasper Ketting hield de naaste concurrent uit Alkmaar wel op afstand. Door het 0-0 gelijkspel blijft het verschil tussen de twee clubs vijf punten.

HBC zag door het puntverlies tegen AFC’34 het Amsterdamse AGB wel naderen in de tussenstand, maar Ketting was niettemin tevreden met de uitslag. ‘We wilden hier niet het risico nemen om het duel te verliezen. We hebben nu AGB en AFC’34 gehad en allebei de wedstrijden hebben we gelijk gespeeld.’

De ploeg uit Heemstede kwam in Alkmaar met de 0-0 goed weg. De thuisploeg – dat aanvaller Malcolm Meijer moest missen – was het gevaarlijkst. Ketting: ‘Maar ik zat niet met samengeknepen billen op de bank. Ik vind niet dat we hele grote kansen hebben weggegeven aan AFC.’

De Alkmaarders waren in de eerste minuut via Daliel Afouzar al gevaarlijk. Vijfentwintig minuten later werd de inzet van de middenvelder gekeerd door keeper Bram Verhage. In het derde kwartier van de wedstrijd had HBC een opleving, maar kansen van Jeroen de Bruijn en Arno Dijkstra leverden niks op.

In de tweede helft kwam AFC beter uit de kleedkamer. Maar ondanks dat Ketting het zonder het lichtgeblesseerde centrale duo Jesse Assendelft en Jessie Vink moest doen, hield HBC stand.

Bron: IJmuider Courant