MO11-1 ook in fase 2 niet te verslaan!

De meiden van MO11-1 zijn fase twee van de competitie begonnen in de jongensklasse 5. Maar ook deze klasse bleek voor de HBC meiden geen probleem. Hierbij even een fase-verslag.

6 november: Dios, Uit
Lara maakt al snel 0-1, maar het wordt ook meteen weer 1-1. De meiden klagen over de bal en ze krijgen gelijk. Dios speelt met een maat 4 bal die voor deze leeftijd te klein is. We mogen met onze eigen bal spelen. Dat is een maat 5. Dit zorgt meteen voor beter voetbal en dus de 1-2 van Esra en 1-3 van Levy na de rust maakt Lara het gewoon nog even af met een hattrick. Eindstand 1-6.

12 november: DSOV JO11-2, Thuis
We weten dat DSOV onze sterkste tegenstander is in deze competitie en moeten we dus aan de bak deze wedstrijd. We beginnen heel goed met voorzetten van Samar op onze doelpunten machine Daphna 1-0 en 2-0. Maar dan worden de jongens wakker en gaan ze druk zetten. We maken de ene na de andere fout en zakken helemaal terug. De jongens komen al snel op 2-2. Gelukkig maakt Noor na de rust 3-2, maar weer zakken we terug om te verdedigen. Dsov straft dit af met 2 doelpunten en komt 3-4 voor. Lara maakt in de laatste minuut met een geweldig afstand schot de gelijkmaker. Eindstand 4-4.

19 november: Overbos, Uit
We spelen uit met een ijskoud windje. We missen Milou (ziek). Niet onze beste wedstrijd, maar de scheids helpt Overbos aan 2 doelpunten.
0-1 Daphna
0-2 Daphna
2-1 Overbos – Scheids
2-2 Overbos – Scheids en bedankt !

26 november: Bloemendaal, Thuis
Meiden Team dat net als wij in de jongenscompetitie speelt. Vandaag beginnen we in een nieuw systeem 1-2-3-2. Normaal spelen we 1-2-4-1, maar vandaag moet het kunnen om eens te kijken hoe het gaat met 2 spitsen. De meiden zijn allemaal voetbalslim en begrijpen de uitleg en willen het wel proberen. De meiden van Bloemendaal worden weggespeeld maar we scoren te weinig. Dat is niet erg, dat hoort bij het leerproces. Met rust staan de meiden 2-0 voor en mogen ze zelf kiezen welk systeem ze willen spelen de rest van de wedstrijd. En dat is unaniem hun oude vertrouwde 1-2-4-1 systeem. Met prachtige passing, vliegt de ene na de andere bal er in.
1-0 Daphna
2-0 Daphna
3-0 Lara
4-0 Samar
5-0 Daphna
6-0 Lara
7-0 Levy
7-1 eindstand

Woensdag 30 november: Geel-Wit, Thuis
De wedstrijd is verplaatst zodat ze zaterdag lekker vrij zijn voor Sinterklaas feestjes. Tegenstander Geel-Wit bedankt voor de medewerking. De meiden gaan steeds beter de diepte bal spelen, dus niet lopen met de bal, maar tussen de linies door passen. Dit resulteert in een 7-2 overwinning. De doelpuntenmakers vindt je hieronder.
1-0 Daphna
2-0 Samar
3-0 Daphna
4-0 Daphna
4-1 GW
5-1 Daphna
6-1 Daphna
6-2 GW
7-2 Levy Einstand

10 december: Koninklijke HFC, Uit
Op het zandstrand van de Koninklijke HFC speelde de meiden hun laatste wedstrijd in fase 2. Ook werd Kon-HFC verslagen. HFC komt nog wel voor met 1-0, maar daar worden de meiden niet meer zenuwachtig van. Even gas erop en afmaken, en dat doen ze dan ook.
1-0
1-1 Samar
1-2 Esra
1-3 Daphna
1-4 Samar
2-4 Eindstand

Doelpunten totaal
Daphna: 22
Lara: 10
Esra: 9
Samar: 9
Levy: 8
Louise: 2
Noor: 1

Er is veel gezegd over spitsen en middenvelders, maar laten we niet vergeten dat onze vaste backs Milou en Stella steeds beter worden en heel moeilijk te passeren zijn. Daarachter staat ook nog onze keeper Julia, die een heel groot compliment verdient. Julia wordt elke week beter en heeft ons van zeker 10 extra tegendoelpunten gered.

Onze Esra T is geblesseerd aan haar knie, maar zal na de winterstop weer gaan trainen. Jullie zijn goed bezig meiden. Op naar de derde klasse, jullie kunnen het!

Dave & Robert

HBC Voetbal HBC Voetbal HBC Voetbal HBC Voetbal
HBC Voetbal