Arno Dijkstra is met drie treffers weer belangrijk voor HBC

Een week na de titel was Arno Dijkstra weer eens belangrijk voor HBC. Mede door drie treffers van de topscorer werd met 2-5 gewonnen van Fortuna Wormerveer.

Vooraf had trainer Jasper Ketting nog enige angst dat het wel eens verkeerd kon gaan. ‘Negen van de tien keer zie je dat een ploeg na het kampioenschap punten laat liggen. Maar ik hou niet van verliezen.’

Een feestopstelling zat er dus niet in. Hoewel dat ook moeilijk is bij HBC met zo’n grote gellijkwaardige selectie. Tegen Fortuna stond reservekeeper Jan Ziere in het doel. En verder werden wat jongens opgesteld die iets minder hadden gespeeld.

Via Arno Dijkstra kwam HBC op voorsprong, alleen bij rust keek de ploeg van Ketting tegen een 2-1 achterstand aan. ‘Zoals vaker dit seizoen komt het dan in de tweede helft goed. De tegenstander moet veel energie leveren door ons spel en dan kunnen wij het verschil maken’, zag Ketting via Jesse van Loon, Jeroen de Bruijn en nog twee treffers van Dijkstra het alsnog 2-5 worden. Het seizoenstotaal van Arno Dijkstra kwam daarmee op zesentwintig.

In de slotfase kwam eerste keeper Bram Verhage nog in het veld. Als veldspeler wel te verstaan. Ketting had al vier keer gewisseld toen aanvaller Sven Wierda kramp kreeg en gewisseld moest worden.

Bron: Simon Luybé – Haarlems Dagblad
Foto: Fortuna Wormerveer

Lees ook het verslag op de website van Fortuna Wormerveer.