Ondertussen in de Toekomst

De Toekomst II
HBC Clubhuis

De Gezelligste van heel Heemstede en ver daarbuiten        

  Intussen wordt er keihard gewerkt om alles op orde te hebben voor als het straks weer kan en mag. Onderstaand in willekeurige volgorde een kleine greep uit de ‘dingen te doen’:

De toekomst van De Toekomst II
De Toekomst is zoveel meer dan een kantine. Denk en doe allemaal maar mee in welke mogelijkheden je voor De Toekomst ziet. Voor de HBC Voetbal natuurlijk ongetwijfeld als eerste. En om daar te beginnen. De Toekomst haar ondersteuning versterken en uitbouwen. Meer open zijn bijvoorbeeld en daarnaast ook om ons heen kijken of er regionaal of lokaal nog behoeftes zijn waar De Toekomst als centrale gastvrije ontmoetingsplaats mogelijk een bijdrage kan leveren. Wordt hard aan gewerkt en vervolgd.

Het rooster
De wens is om meer vrijwilligers te betrekken bij keuken- en bardiensten. Vooral vanuit de groep ‘ouders van’ is meer betrokkenheid en inzet mogelijk. Dat vraagt om meer op maat gesneden diensten en begeleiding op de werkvloer. Een uitdagende maar vooral ook leuke klus met een zonnig perspectief. Hoe we dat met elkaar gaan doen is een kwestie van durven en doen. Proberen en vergissen, vallen en opstaan met een helder en duidelijk gezamenlijk doel voor ogen ‘samen doen werkt’

De Toekomst wil per direct en zo zorgvuldig mogelijk het verbruik van plastic verminderen. Minder plastic bekers, rietjes, lepels, frietbakjes en zo verder. Zorgvuldig nadenken en invoeren van materialen die minder milieubelastend zijn. Sommige zijn eenvoudig te vinden en daar gaan onze gasten direct mee te maken krijgen. Het is geen opgelegd van boven aangestuurd gegeven, maar juist een uitnodiging om iedereen mee te laten denken en doen in meer te doen in milieuvriendelijk produceren.

Het goede
Is een erg leuk initiatief van de KNVB. Het daagt verenigingen uit om wat bewuster om te gaan met het aanbod uit de kantinekeuken. Voor De Toekomst lijkt deze uitnodiging nog wat te vroeg, maar toch willen we daar waar mogelijk wat eerlijker en echter gaan werken. Het weren van plastic is een mooi begin, Echte koffie en eerlijke frites lijken een geslaagd vervolg. Voor de rest niets geforceerd, alles in harmonie, goede afstemming en in balans van wat mogelijk is.