De Toekomst in Corona-tijd

Clubhuis De Toekomst

De Gezelligste

JUIST IN CORONATIJD

Om het clubhuis, ook in deze niet zo normale tijd, veilig en gastvrij te kunnen blijven bezoeken kent De Toekomst een aantal uitgangspunten die leidend zijn voor de openstelling en van toepassing op iedere gast/bezoeker.

De Toekomst volgt te allen tijde de meest actuele richtlijnen van het RIVM, NOC/NSF, KNVB die voor sportkantines zijn opgesteld.

Uitgangspunten
Van iedere bezoeker wordt verwacht dat zij/hij de algemene richtlijnen van het RIVM kent, zich daaraan houdt en in het clubhuis de instructies en aanwijzingen opvolgt

 • De Toekomst heeft binnen en buiten (terras) een vaste opstelling en heeft vanwege de anderhalve meter-maatregel beperkte ruimte om gasten/bezoekers te ontvangen In het clubhuis is plaats voor maximaal 40 personen en op het terras voor 60 personen;
 • Er kan in tijden van drukte sprake zijn van een bezoekersstop;
 • Tafels, stoelen en barkrukken staan op een vast punt en mogen niet worden verplaatst;
 • Er is zo lang als nodig (herkenbaar aangegeven) een aparte ingang (wisselend) en uitgang (terras);
 • Op de vloer zijn looprichtingen uitgezet en stickers aangebracht met instructies en aanwijzingen;
 • Bestellen van consumpties kan alleen op de daarvoor herkenbaar aangegeven plaatsen;
 • Iedere bezoeker gaat na ontvangst van de consumptie, binnen of buiten aan een tafel zitten;
 • Betalen is alleen digitaal mogelijk;
 • Registreren is verplicht er zijn daarvoor op diverse plekken QR-codes beschikbaar;
 • Bij verwachte drukte wordt er een extra uitgiftepunt gerealiseerd op het terras;
 • Er zijn toezichthouders aanwezig die ondersteunen bij het nakomen van de afspraken;
 • Aanvoerders en teamleiders hebben een eigen verantwoordelijk voor het juiste gedrag en houding van hun teamleden/ spelers;
 • Op het toilet is niet meer ruimte dan voor 2 personen tegelijk;
 • Leden van HBC worden vanzelfsprekend uitgedaagd en aangesproken op een actieve bijdrage bij het samen kunnen blijven genieten. Juist in een niet zo’n normale werkelijkheid

Voel je dus vooral het hele seizoen welkom en doe mee om het samen goed, gezellig en veilig te houden

NB : De clubhuiscommissie zal bij het niet (kunnen) voldoen aan de uitgangspunten, in overleg met HBC Voetbal passende maatregelen nemen. Dat kan op individueel -, team-, clubhuis- en/of verenigingsniveau. Liever zelf zorgen dat het goed blijft lopen, dan dat controlerende instanties bepalen of De Toekomst nog langer open mag blijven

Clubhuiscommisie De Toekomst

Extra informatie voor vrijwilligers

Mondkapjes
Het dragen van mondkapjes is (nog) niet verplicht. Voor iedereen achter de bar en in de keuken, die zich daar prettig bij voelt/het verstandig vindt, zijn deugdelijke mondkapjes beschikbaar.

Handschoenen
Wat geldt voor de mondkapjes gaat ook op voor de handschoenen: wie ‘t past, trekt ‘m aan.

Aantal achter de bar/werkplek
Het werken achter de bar en in de keuken vraagt extra aandacht. De ruimte is beperkt, maak dus goede afspraken wie (wanneer) bij welk uitgiftepunt staat.

Achter de schermen
Er zijn schermen geplaatst waardoor het directe contact met bezoekers/gasten bij het afleveren van een bestelling en het betalen, zoveel als mogelijk wordt beperkt. Optimale bescherming, niet maximaal. Samen kijken of het voldoende werkt.

Bestelplek
De uitgifte van bestellingen mag alleen maar vanuit de daarvoor aangewezen plaatsen. Bezoekers/gasten moeten zich daaraan houden. Wij dus ook.

Betaalsysteem
Het is onder geen enkele voorwaarde meer mogelijk om anders dan digitaal af te rekenen. Dat geldt voor iedereen. Voor teams, voor individuen, vrijwilligers, betaalde medewerkers, wedstrijddiensten of het bestuur. Kortom, geen uitzonderingen!

QR codes
Nog niet helemaal duidelijk is of verplicht registreren van bezoekers ook voor sportkantines geldt. Vooruitlopend daarop worden er QR codes geplaats waarop zelfregistratie mogelijk is.

Toezicht houden
Vanuit HBC Voetbal worden er per dagdeel toezichthouders aangewezen; ook zijn aanvoerders en teammanagers aangesproken op hun rol bij het toezien op het naleven van de RIVM-maatregelen.

Als vrijwilliger achter de bar en in de keuken, hebben wij ook de verantwoordelijkheid om bezoekers te wijzen/aan te spreken op gewenst gedrag en houding. Samen dus en niet alleen.

Tot zover en nu verder!
Voor dit moment is dit volgens ons de belangrijkste informatie die we kunnen delen. Niets blijft hetzelfde, dus ongetwijfeld komen er updates en leren we samen wat beter kan en mag. In ieder geval staan we voor een nog niet bekende uitdaging, ons kennende maken daar samen ook weer het beste van.

Zin in het nieuwe seizoen!