Gezamenlijk bulletin van De Heerenclub & De Vriendenclub 3

HBC Voetbal

Voor u ligt ons 3e gezamenlijke bulletin en wij openen met een verzoek aan alle geïnteresseerde lezers. Het zou ons bulletin ten goede komen als er gebruik zou worden gemaakt van de rubriek ‘Ingezonden stukken/vragen’; dit ter verlevendiging van het geheel.

Door de aanstaande wisseling van de wacht van redacteur – ondergetekende draagt het stokje binnenkort over aan Hans Touw, kunt u vanaf heden voortaan uw inzending(en) sturen naar zijn e-mailadres: hanstouw52@gmail.com.

Zoals vermeld, neemt Hans Touw het redacteurschap van de Vriendenclub over. Ik heb het met veel plezier een 7-tal jaren gedaan en wens hem veel succes toe.

HBC vooruit! 

Wij zien elkaar op de club, vrienden.

Jacq. Spann

Resultaten HBC Zondag 1

13/10

DWS uit; uitstekende 1-4 overwinning na een puike wedstrijd.

20/10

KDO thuis was verre van een makkie; toch wisten de onzen een 0-2 achterstand in het laatste kwart om te buigen naar een 3-2 zege.

27/10

Theole uit; zelfs Tiels’ Flipje kon niet voorkomen dat wij de punten mee naar Heemstede namen en Luke Vahle door zijn hattrick een mooie 0-3 op het scorebord zette. Luke plukte de vruchten van het afwisselende aanvalsspel van zijn teamgenoten, welke de nodige doelrijpe kansen opleverde.

03/11

Pancratius thuis 0-2. Een grote schare toeschouwers werd een heus voetbalgevecht voorgeschoteld, waarbij leep spelend Pancratius HBC veelal de bal gunde en zelf op hun vlijmscherpe counter loerde. Jammer dat deze topwedstrijd voor HBC door twee ongelukkige momenten achterin verloren ging.

HBC Voetbal

Man of the Match Jeroen geflankeerd door de Pupillen van de Week Jesper en Kett uit  JO13-3

10/11

RODA’23 uit; een wedstrijd om snel te vergeten. Het in de eerste 10 minuten onbenut laten van 3 dotten van kansen, leverde daarna van beide kanten een slordige, rommelige wedstrijd op hetgeen leidde tot een bloedeloze brilstand 0-0.

Man of the Match

20/10: Mark Mul

HBC Voetbal | Mark Mul

03/11: Jeroen de Bruijn

HBC Voetbal | Jeroen de Bruijn

Ingezonden stukken/vragen

Onlangs trof ik een oud-HBC-er welke mij vroeg naar de in het verleden gevierde jubilea en de daarbij uitgegeven jubileumboeken; hij mistte er een paar. Mijn zoektocht, onder het motto “Wie zijn verleden, zijn historie niet kent, beleeft minder aan de toekomst”, leverde het volgende resultaat op.

HBC Voetbal

 

1902 – 1937
35-jarig jubileum inclusief jubileumuitgave van een (getypte!) Weerklank door de heer J.J. Boot, die het clubblad niet alleen oprichtte maar ook jarenlang verspreide. Het stamt uit de tijd van het Rijke Roomsche Leven en de daarbij behorende R.K. leer en het blad loopt daar dan ook van over. Geestelijk Adviseur H.J. Kooyman schrijft onder meer: ‘Met recht wordt er feest gevierd in de kerk en daarbuiten, om uiting te geven aan onze écht-Katholieke gevoelens van dankbaarheid en levenslust, temeer nog omdat een feest de onderlinge saamhorigheid versterkt.’

1943
In het Kemp-familiearchief stuitten wij op een klein maar uniek document, namelijk een originele AJAX-spelerskaart van AJAX-HBC uit 1943. Wij speelden toentertijd op hoog niveau, vrienden! Het is dan wel geen jubileumstuk, maar wilden het u toch niet onthouden. Uw redacteur heeft altijd al gedacht dat er een lijntje de AJAX-kant op liep…

1902 – 1952
50-jarig jubileum, waarvan wij ons als adspirant nog de mooie feestavond in een bomvol Minerva-theater herinneren, waar de jeugd een grote HBC-musical opvoerde met veel voordracht, zang en dans. Het jubileumboek was wederom een feestelijke Weerklank-uitgave, in drukwerk.

1958
HBC heeft in dit jaar het nieuwe, eigen complex aan de Cruquiusweg met de nodige festiviteiten in gebruik genomen. Eindelijk ons eigen complex! Bisschop mgr. Huijbens is er zelfs aan te pas gekomen om het geheel Pontificaal in te wijden en het feest werd als gewoonlijk muzikaal omlijst door de RK Harmonie St. Michael. De feestelijke Weerklank-uitgave – geen jubileumuitgave – komt eveneens uit het Kemp-familiearchief.

HBC Voetbal

 

1902 – 1962
60-jarig jubileum inclusief jubileumboek. Naast de nodige felicitaties van onder meer mgr. J van Dodewaard, burgemeester A.G.A. Ridder van Rappard, voorzitter KNVB A.L.M. Schröder, pastores C. Pauw en H.A.J. Drost, journalist Jan Cottaar, voorzitter HVB H.W. Turnhout en voorzitter NKS Kruyver, waren er verder ingezonden stukjes van HBC-ers zoals P. Kemp,
Th. Vermeulen, A. Kramer, W.J. Appelman GA, G. Bouwmeester, kapelaan Bakker, H.J. Kuipers, Th. Willemse, A.J. Hilterman en J. Gerritsma. De grote feestavond werd gehouden in Treslong, terwijl er een ere-wedstrijd tegen de oud-internationals werd gespeeld, waarvan nog een foto in de bestuurskamer hangt.

1902 – 1977
75-jarig jubileum inclusief jubileumboek. Ook hier de gebruikelijke gelukwensen door onder anderen burgemeester Jhr. W.H.D.
Quarles van Ufford, voorzitter KNVB W. Meuleman, voorzitter HVB H.P. Duinker, Godfried Bomans, G.J. Willemse. Verder met stukjes van de HBC-ers P. Kemp, H. van Duuren, G.J. Bouwmeester en K. Athmer. De fantastische feestavond werd gehouden in de Goede Herder met optredens van onder meer Saskia & Serge en de onvergetelijke Nico Haak.

1902 – 1982
80-jarig jubileum waarvan geen jubileumboek voorhanden blijkt te zijn. Wij herinneren ons een spetterende feestavond in de HTS in Haarlem met een optreden van Lee Towers, waarbij tijdens zijn hit You never walk alone de tent bijna werd afgebroken en uiteraard was daar ook nog de gespeelde flirt tijdens het optreden van zangeres Donna Lynton met voorzitter Herman van Duuren. Onze leden Aad de Lange (Hazes) en zijn “dames” Pietje Stokman, Karel
Gozeling, Hans de Reus en Jan Kokkelkoren brachten Een beetje verliefd op HBC-tekst van Leo van Bakel onder grote hilariteit ten gehore van zo’n 700 uitzinnige HBC-feestvierders.

1902 – 1992
90-jarig jubileum inclusief jubileumboek. Onder redactie van Rut Assendelft, René Zwaneveld en Jan Schumacher ligt het accent, naast enkele inzendingen duidelijk op de hoogtepunten uit de rijke HBC-historie; een prachtig document. Voor de grote feestavond werd ons complex professioneel tot drie feestzalen omgeturnd met in iedere zaal een ander programma.

1902 – 2002
100-jarig jubileum inclusief jubileumboek. Dit prachtige boek werd in samenwerking opgezet door de heren E. Laurijssen, Ko Rees, Nico Eeken, Jan Schumacher en Theo Nunnink. De uitgebreide inhoud geeft een compleet beeld van onze historie en het is aan te raden het boek er nog eens op na te slaan.

Tot zover de bij ons bekent zijnde jubileumboeken; mogelijk zwerven er nog ergens wat feestelijke Weerklanken? Mocht dat het geval zijn en u er afscheid van zou willen nemen, houden wij ons (archief) van harte aanbevolen.

Interview

Dit keer een driemanschap en dat komt mede door de familierelatie welke hen bindt én het HBC-middenveld uiteraard, met name Jeroen (l) en Wouter de Bruijn (r) en neef Mark Mul (m).

HBC Voetbal

Wordt dit straks het “Gouden trio” van HBC? Spelend en heersend op het middenveld? Het zou zò maar kunnen als Wouter terug is uit de ziekenboeg; aan hen zal het niet liggen. Weet u trouwens de namen nog van een voormalig “Gouden trio” uit vervlogen tijden?

HBC Voetbal
(Faas Wilkes, Abe Lenstra, Kees Rijvers)

Jeroen en Wouter wisten neef Mark vorig jaar over de streep te trekken en Zwanenburg om te ruilen voor HBC en het moet gezegd, Mark heeft zijn plekje in onze selectie snel gevonden. Jeroen (24), afstuderend in Bewegingswetenschappen startte zijn loopbaan als jonkie in HBC F8, speelde daarna bij Stormvogels en KHFC, om twee jaar geleden terug te keren op de Cruquiusweg.

Wouter (27), student en beginnend ondernemer, begon een paar jaar eerder ook zijn carriére in HBC F8, kwam bij Telstar in beeld en uiteindelijk ook bij KHFC, waarvan hij 5 jaar geleden terugkeerde op het oude nest.

Mark (24) maakte als jeugdspeler geen overstapjes en HBC is daardoor na Zwanenburg pas zijn tweede club. Hij is dagelijks als logistiek medewerker druk in de weer in de bezorging voor een AH in Amsterdam.

Gevraagd naar onze accommodatie zijn de neven het roerend eens; geweldig mooi voor een tweede klasser. Als mogelijk verbeterpunt in de toekomst noemen zij een renovatie of vernieuwing van de tribune en een staantribune aan de oostzijde. Hun mening over HBC in zijn geheel is lovend; vooral het gegeven dat alles zo goed tot in de puntjes geregeld is, ook de begeleiding.

Is de doelstelling om in 2021 Eerste klas te spelen reëel? Uit één mond klinkt, dat dat zeker haalbaar moet zijn. Willen jullie nog iets toevoegen mannen?

“Bij HBC is het als thuiskomen, een echte familie- en vriendenclub, een plek waar het goed toeven is, waar je in de watten wordt gelegd en waar je graag bij wilt horen.”

Jeroen, Mark en Wouter, bedankt zover en wie weet zien we jullie binnenkort als trio in actie. Veel succes!

Tenslotte

Wist u dat deze bulletins blijvend te vinden zijn op de website van HBC? Zo ook dat u er onder de link ‘Vriendenclub’ een aantal interviews op na kunt slaan?

Noot:

De gangbare aankondigingen van de Vriendenclub voor de thuiswedstrijden blijven naast deze gezamenlijke Bulletins bestaan.

JS

—————————O—————————-