HBC Voetbal gaat over op ClubCollect

Het bestuur van HBC Voetbal is sinds september bezig om te onderzoeken of bepaalde zaken binnen onze vereniging kunnen worden verbeterd. Ook het innen van de contributie is hierbij aan bod gekomen en wij zijn van mening dat we hierin stappen kunnen maken. Om die reden gaan wij vanaf komend seizoen (’18/’19) samenwerken met ClubCollect, een organisatie die ruime ervaring heeft met contributie innen.

ClubCollect is geen incassobureau maar een ondersteunende partij die ervoor zorgt dat contributie innen makkelijker gaat. Voor zowel u als de vereniging levert dit veel voordelen op. Het grootste voordeel voor u is het betaalgemak en de mogelijk tot gespreid betalen (hiervoor wordt wel een kleine administratieve bijdrage in rekening gebracht).

Wat gaat er veranderen?
ClubCollect neemt de administratieve verwerking van de contributie-inning over. Via e-mail, sms en/of per post zal ClubCollect u betaalverzoeken sturen namens HBC Voetbal. Met de link in de berichten die u ontvangt, kunt u naar uw persoonlijke betaalpagina gaan. In deze beveiligde omgeving kunt u aangeven op welke manier u wenst te betalen. U kunt namelijk kiezen tussen een betaling ineens of een gespreide betaling.

HBC VoetbalGespreide betalingen gaan altijd middels automatische incasso, maar bij een betaling ineens heeft u de keuze tussen een betaling via automatische incasso en een betaling via iDEAL. Bij de keuze voor gespreid betalen ontvangt u altijd een aankondiging voordat een bedrag wordt afgeschreven, zodat u goed op de hoogte bent. Op uw persoonlijke betaalpagina kunt u ook alle facturen inzien en indien gewenst vragen stellen over een bepaalde factuur.

Persoonsgegevens
Omdat ClubCollect u betaalverzoeken zal sturen namens de vereniging, zullen er enkele persoonsgegevens worden gedeeld zoals het adres, telefoonnummer en e-mailadres. Deze persoonsgegevens zullen nooit worden verspreid, nooit worden gebruikt voor commerciële doeleinden en zijn alleen inzichtelijk voor de penningmeester. De verwerking van de persoonsgegevens zal plaatsvinden geheel conform de vereisten onder de Wet Bescherming Persoonsgegevens (artikel 8 onder b Wbp).

Testcase
Zoals gemeld gaat ClubCollect vanaf 1 juli 2018 dus de contributie-inning verzorgen voor HBC Voetbal. Omdat dit een omvangrijke operatie is, heeft het bestuur besloten om vanaf vandaag een aantal kleinere financiële zaken ook te laten verzorgen door ClubCollect. Denk hierbij aan de verplichte toeslagen voor alle eerste teams, boetes, donateurs en de vrijwilligersbijdrage. Op deze manier doen we als vereniging ervaring op met ClubCollect en zij met ons.

Voor meer informatie over ClubCollect verwijzen wij u naar www.clubcollect.com/nl/members. Mocht u nog vragen hebben met betrekking tot de samenwerking met ClubCollect kunt u altijd terecht bij het bestuur. Indien er tijdens de samenwerking vragen of onduidelijkheden zijn, staan zowel wij als ClubCollect hier altijd voor open.

Eric Melein – eric.melein@svhbc.nl
Kel Koenen – kel.koenen@svhbc.nl