Mini’s

Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst van het inschrijfformulier bij de ledenadministratie in behandeling genomen. HBC Voetbal neemt vervolgens contact met u op en dan kan uw zoon of dochter eerst drie keer komen proefdraaien.

Klik hier voor het inschrijfformulier. Pasfoto en kopie paspoort pas inleveren op het moment dat uw kind definitief lid gaat worden.

(Tekst gaat verder onder de foto’s)

HBC Voetbal | Mini's 2 (2023:2024)


HBC Voetbal | HBC Mini’s 2 (2023/2024) – Wedstrijdfoto’s HBC Mini’s 2 vs SCW Mini’s 1 – 7 oktober 2023

Trainingen
Mini’s moeten vijf jaar zijn als ze komen trainen. Mini’s geboren in 2018 trainen op woensdagmiddag van 15.00-15.50 uur op veld 5KGA en mini’s geboren in 2017 trainen op woensdagmiddag van 15.00-15.50 uur op veld 5KGB. Mini’s geboren in 2017 kunnen meedoen aan de Linnaeushof-competitie en trainen woensdagmiddag van 16.00-16.50 uur op veld 5KGB.

De training
HBC VoetbalDe training duurt 50 minuten. Probeer uiterlijk 5 minuten van te voren aanwezig te zijn, zodat we op tijd kunnen beginnen. Uw kind wordt op basis van lengte/leeftijd/vriendjes ingedeeld in een team. Er zijn geen kledingvoorschriften. Comfortabele (niet te warme) kleding en veldschoenen voldoen. Geef uw kind voor na de training wat te drinken mee.

Slecht weer
Ook bij regen, storm en onweer gaan de trainingen van de mini’s gewoon door. We kunnen dan uitwijken naar de sportzaal. In de zaal mogen de kinderen niet met hun buitenschoenen voetballen! Neem daarom bij twijfelachtig weer (eenvoudige) gymschoenen voor in de zaal mee (bij voorkeur met witte zool).

Vriendjes/vriendinnetjes
Het is niet toegestaan om vriendjes/vriendinnetjes mee te laten trainen.

Competitie spelen
Mini’s geboren in 2017 mogen deelnemen aan de Linnaeushof mini competitie. Ook dit seizoen doen we weer mee met twee teams, opgeven bij Henk Kinkhouwers (@: henkkinkhouwers@quicknet.nl). Op basis van volgorde van aanmeldingen.

 

Linnaeushof Mini Competitie – De leukste competitie voor beginnende voetballers

Medio september 2023 start de Linnaeushof Mini Competitie. HBC Voetbal doet daar met twee teams aan mee. Elk team bestaat uit 8 spelers die tweede jaar mini zijn. In seizoen 2023-2024 zijn dat de kinderen geboren in 2017. De thuiswedstrijden bij HBC starten meestal om 8.30 uur, omdat het wedstrijdschema op zaterdag heel erg vol is. Binnenkort volgt het speelschema van de Linnaeushof minicompetitie.

HBC VoetbalDe Linnaeushof Mini Competitie heeft als doel om de jongste voetballertjes op een speelse manier kennis te laten maken met het voetbalspel, waarbij spelvreugde van het kind het uitgangspunt is. Ook willen wij de voetballertjes de beginselen en de regels van het voetbal spelenderwijs bij te brengen, om de overgang naar de O8-competitie te verkleinen.

Ook dit seizoen wordt op advies van de KNVB 4 tegen 4 gespeeld. Klik hier voor een volledig overzicht van de ‘KNVB-richtlijnen voor mini-pupillen’. Iedere club komt met minimaal acht spelers, waaruit twee teams worden gevormd, die tegelijkertijd naast elkaar spelen.

Na een gezamenlijke warming-up speelt team A van partij 1 tegen team A van partij 2 en team B van partij 1 tegen team B van partij 2 (1A-2A en 1B-2B). Na de rust wisselen de teams (1A-2B en 1B-2A). Ieder team speelt in totaal 40 minuten. Klik hier voor de regels in de Linnaeushof competitie. De mini’s spelen op een iets kleiner veld dan O8. Klik hier voor de afmetingen van het veld.

De mini’s spelen leuke wedstrijden tegen andere mini’s uit de regio. Ook al heet het een competitie, er wordt geen ranglijst gemaakt. Elk jaar is er een afsluitende dag in de Linneaushof met alle teams. Daar wordt de finalewedstrijd gespeeld. De verenigingen spelen om de beurt in de finale, onafhankelijk van de stand.

In het voorjaar van 2006 is een leidster bij BSM (Liesbeth de Gouw) begonnen met het organiseren van vriendschappelijke wedstrijdjes op zaterdagochtend voor de jongste jeugd van BSM. Bij het benaderen van clubs uit de omgeving bleek al gauw dat er veel animo was om hier aan mee te willen doen. De competitie draagt sindsdien de naam Linnaeushof Mini Competitie. Vanuit BSM vindt nog steeds de algehele coordinatie van de Linneaushof Mini Competitie plaats.

Meer informatie…