Betrokken Vrijwilliger van het Jaar

HBC VoetbalOok dit jaar was er vanuit de gemeente aandacht voor vrijwilligerswerk in Heemstede. Helaas geen jaarlijks Vrijwilligersfeest en daarmee geen centrale uitreiking van de Vrijwilligersprijs.

Wel was het mogelijk voor organisaties en inwoners om hun ‘Betrokken Vrijwilliger van het Jaar’ te nomineren en vorige week ging wethouder Sjaak Struijf, uiteraard met in acht name van de op dat moment geldende coronaregels, langs bij de genomineerden om hen in het zonnetje te zetten en een blijk van waardering uit te reiken.

De muzikale begeleiding door leden van het Klijn Örkest – Harmonie St. Michaël – gaf hier een extra feestelijk tintje aan. In totaal werden er elf vrijwilligers voorgedragen. Van HBC Voetbal viel die eer – meer dan terecht – toe aan: Jan Zwarter!

Uit het nominatierapport: “Jan Zwarter is al jaren wedstrijdsecretaris en bestuurslid van HBC Voetbal. Hij fluit ieder weekend meerdere wedstrijden, zet iedere vrijdagavond de velden uit voor de komende zaterdag en keurt bij slecht weer de velden. Hij zorgt dat de jeugdleden hun verplichte spelregelbewijs halen. Voor menig team zorgt hij dat de shirts, broeken en kousen gewassen worden. Kortom een manusje van alles en onmisbaar voor onze vereniging.”

Van harte gefeliciteerd, Jan!

HBC Voetbal